Hlavní obsah

Poštulka: Nesmíme inkasovat

S vědomím dvougólového manka jdou do odvety 3. předkola Ligy mistrů fotbalisté pražské Sparty. V Londýně proti Arsenalu nechce český mistr inkasovat, aby měl alespoň šanci na úspěch. „Moc by nám pomohlo, kdybychom sami branku vstřelili, pokud možno co nejdříve,“ říká v rozhovoru pro deník Právo brankář Tomáš Poštulka.

Foto: AC Sparta Praha

Tomáš Poštulka na tréninku fotbalové Sparty

Článek

Jak se připravujete na zápas s Arsenalem?

Jako by před čtrnácti dny žádné utkání s ním nebylo.

Má Sparta nějakou šanci postoupit?

Samozřejmě Arsenal je v dvougólové výhodě a hraje doma, to je jasné. Pokud máme mít nějakou šanci, třeba jen na dobrý výsledek, pak nesmíme inkasovat. To znamená nedělat chyby a bojovat. Moc by nám pomohlo, kdybychom sami branku vstřelili, pokud možno co nejdříve. Soupeře bychom alespoň trochu znervózněli a sami byli ve hře o prodloužení, kdyby se povedlo dát ještě jeden. Bude to moc těžké, protože Arsenal má doma k dispozici další hráče do útoku. Očekávám z jeho strany ofenzivnější hru než na Letné.

Proti Arsenalu jste chytal i před sedmi roky, vzpomněl jste si na zápasy s ním?

To se nedá srovnávat. Budeme hrát na jiném stadiónu než tehdy a proti jinému mužstvu. Spojitost tu kromě jména soupeře není prakticky žádná. Tehdejší Arsenal byl asi silnější, ten současný se mi při losu zdál hratelnější, ale tím nemyslím, že by byl slabý. Oni už na Letné ukázali, jak jsou takticky vyspělí. Počkali si na svoji šanci, a pak udeřili. Z minima vytěžili maximum. Doma ale dost šancí zahazují. Uvidíme.

Nemáte obavu, že méně zkušení spoluhráči budou mít na Emirates Stadium z Arsenalu ještě větší respekt?

S tím se musí vyrovnat každý sám, ale my nejsme žádní malí kluci. Neříkám, že postoupíme, ale určitě si nechceme jen zahrát fotbal. Zkusíme proti Arsenalu něco udělat.

Reklama

Související témata: