Hlavní obsah

Arsenal slibuje Spartě tvrdou hru

Velmi těžké to budou mít fotbalisté pražské Sparty v odvetném utkání třetího předkola Ligy mistrů na hřišti Arsenalu Londýn. Po domácí porážce 0:2 by museli na Emirate Stadium překonat minimálně třikrát brankáře soupeře, a to platí pro variantu postupu po penaltovém rozstřelu. Arsenal se však hodlá zaměřit především na důslednost v obraně a chce Pražanům znepříjemnit každý metr hřiště.

Článek

"Musíme předvádět tvrdou a zodpovědnou hru, tak jako naposledy proti Fulhamu. Říkal jsem klukům, že je třeba hrát důsledně, ať je to proti komukoliv," řekl obránce Kanonýrů William Gallas, který bude v utkání chybět pro potíže s třísly.

S důslednou hrou vyrukovala v prvním utkání i Sparta a možná i díky tomu držela dlouho se slavným soupeřem krok. "Sparta hrála v prvním zápase tvrdě, ale nezáludně," připomněl úvodní duel Gallas. Tvrdá hra není cizí ani jeho spoluhráči Fabregasovi. Na Letné tak nešetrně zajel do Tomáše Řepky, že jej ze zápasu vyřadil. "Když se vám nedaří proti soupeři vyznávající tvrdou hru, musíte také přitvrdit," myslí si španělský záložník.

Loňské předkolo Arsenal poučilo

Arsenal se sice před dvěma týdny vrátil do Londýna s dvoubrankovým náskokem, ale trenér Arsene Wenger varuje před uspokojením. "Uvědomme si, že ještě není vyhráno. Sparta hrála v prvním poločase s maximálním nasazením, a takřka nám nedovolila praktikovat náš systém hry," vrátil se k prvnímu utkání.

Wenger je opatrný i vzhledem k loňské cestě Arsenalu do hlavní soutěže Ligy mistrů. Tehdy vyhrál anglický klub první zápas s Dinamem Záhřeb 3:0, ale v odvetě se trápil a vyhrál 2:1 až góly v samém závěru. "Dříve se občas stávalo, že ke konci utkání jsme polevili v koncentraci. Ale tohle mužstvo je vyspělejší, něco podobného už se nám nestane," tvrdí však obránce Gael Clichy.

Postup by neměl být problém

Angličtí komentátoři si myslí, že Sparta byla Arsenalu v prvním zápase do prvního inkasovaného gólu důstojným soupeřem. Ale nepředpokládá se, že by mohla slavnému klubu cestu do Ligy mistrů zkomplikovat. Připomínají přitom poslední vzájemné souboje z roku 2005. Tehdy vyhrál Arsenal na Letné také dva nula a v odvetě nasázel Spartě další tři góly.

Vedle Gallase bude Arsenal postrádat také brankáře Lehmanna, jehož zastoupí Španěl Almunia. Menší potíže měli i Sagna a Senderos, ale ti by měli být na utkání připraveni. Nejasná je zatím situace kolem Ebouého.

Reklama

Související témata: