Hlavní obsah

Podle fotbalistů Ajaxu jsou šance stále padesát na padesát

PRAHA

Fotbalisté Ajaxu Amsterodam v úterý krátce před polednem dorazili do Prahy k odvetnému utkání třetího předkola Ligy mistrů proti Slavii. Z hráčů slavného nizozemského klubu i přes nečekanou domácí prohru 0:1 v úvodním duelu čišela pohoda a sebevědomí, které si zvedli v domácí lize. Šance na postup jsou prý i přes absenci důležitého záložníka Hedwigese Madura stále vyrovnané.

Článek

Jako jeden z prvních vyšel z odbavovací haly kanonýr Klaas Jan Huntelaar, který v úvodním utkání nizozemské soutěže postrašil slávisty čtyřmi brankami do sítě Graafschapu. S úsměvem rozdal několik podpisů a spěchal do přistaveného autobusu.

I další hráči Ajaxu měli dobrou náladu. Ostřílený stoper Jaap Stam během své bohaté kariéry mnohokrát otáčel nepříznivě se vyvíjející střetnutí, a tak zůstával optimistou. "Myslím, že šance jsou stále padesát na padesát. Uvidíme zítra, jak se nám povede vstoupit do zápasu. Uděláme pro postup všechno," řekl holohlavý obránce.

Ajaxu pomohl zapomenout na neúspěch v úvodním zápase především vydařený start do ligy, v níž nasázel během dvou kol dvanáct gólů. "Nemáme proto důvod si proti Slavii nevěřit. Vyšel nám začátek ligy a já doufám, že na to navážeme," uvedl bývalý hráč Manchesteru United Stam.

Ajax přiletěl bez záložníka Madura 

Amsterodamský celek nakonec dorazil do Prahy bez středopolaře Madura, kterého trenér Henk ten Cate nechal v Nizozemsku kvůli zranění. S týmem naopak přicestoval Gabri, který by se mohl do záložní řady postavit s Urbym Emanuelsonem.

Dlouhovlasý fotbalista nemá na Prahu nejlepší vzpomínky, loni v listopadu byl na Spartě v utkání Poháru UEFA vyloučen. V předzápasových vyhlídkách byl opatrnější než Stam. Na otázku, zda jsou šance na postup do základní skupiny pořád vyrovnané, se jen usmál. "No, nebude to jednoduché. Musíme ale pro postup udělat maximum, nechat na hřišti všechno," narážel Emanuelson zřejmě na loňský domácí výpadek ve třetím předkole soutěže s Kodaní.

Pak ještě rychle rozdal poslední autogram a jako poslední zamířil do autobusu. Zatímco nizozemští hráči se vydali do hotelu Intercontinental, jejich příznivce ověšené klubovými šálami čekala nejspíš prohlídka Prahy. Od sedmi večer si Ajax zatrénuje na strahovském stadionu, ve středu před půl jedenáctou v noci pak bude jasné, kdo si letos zahraje v základní skupině Ligy mistrů.

Reklama