Hlavní obsah

Fotbalisté Rangers udrželi v Bělehradu postup do Ligy mistrů

PRAHA

Fotbalisté Glasgow Rangers si zahrají v hlavní soutěži Ligy mistrů. Na stadiónu Crvené Zvezdy Bělehrad v úterý v odvetě třetího předkola uhráli bezbrankovou remízu a v celkovém součtu tak udrželi vedení 1:0, které si doma zajistili před dvěma týdny.

Článek

Srbský tým sice hnalo vpřed bezmála padesát tisíc hlučných fanoušků, ale obrana Rangers všechny ošemetné situace vyřešila a zvládla i závěrečný nápor Crvené Zvezdy. Často byl v permanenci brankář Allan McGregor, který skotské mužstvo podržel zejména při několika nebezpečných soupeřových střelách.

Fotbalisté Dinama Bukurešť nedosáhli na postup do hlavní soutěže Ligy mistrů, i když před dvěma týdny v Římě uhráli s favorizovaným Laziem nadějnou remízu 1:1 a v úterý v domácí odvetě ještě v poločase vedli. Po změně stran však hosté hned třikrát udeřili; dvakrát se trefil Rocchi a o rozhodující druhý gól se postaral makedonský útočník Panděv.

Naopak bez větších potíží postoupil finalista uplynulého ročníku Liverpool, který si z Toulouse přivezl slibnou výchozí pozici po výhře 1:0 a na Anfield Road vstřelil další čtyři góly. Anglický klub se přitom musel obejít bez dvou zraněných opor: kapitán Steven Gerrard má zlomený prst, obránce Jamie Carragher nemohl nastoupit kvůli prasklému žebru a poraněné plíci. O branky se podělili Peter Crouch, Sami Hyypiä a Dirk Kuijt, který vylepšil skóre dvěma trefami v závěru.

Utkání mezi AEK Atény a FC Sevilla bylo odloženo

Další na úterý plánovaný zápas mezi AEK Atény a FC Sevilla se po úmrtí španělského fotbalisty Antonia Puerty nehrál. Dvaadvacetiletý hráč podlehl srdečním problémům, kvůli nimž dvakrát zkolaboval během sobotního ligového utkání s Getafe.

Řecký klub požádal o odložení odvetného duelu ještě před Puertovým úmrtím kvůli rozsáhlým požárům v zemi, které si vyžádaly desítky obětí. UEFA přeložila zápas na pondělí 3. září. Úřadující dvojnásobný vítěz Poháru UEFA vyhrál doma ve Španělsku 2:0.

Výsledek - 3. předkolo:
Crvena Zvezda Bělehrad - Glasgow Rangers 0:0
Diváci: 47 012. První zápas 0:1, postoupili Rangers.
Dinamo Bukurešť - Lazio Řím 1:3 (1:0)
Branky: 27. Bratu - 47. z pen. a 66. Rocchi, 54. Panděv. Rozhodčí: Mejuto González (Šp.). Diváci: 70 000. První zápas 1:1, postoupilo Lazio.
FC Liverpool - Toulouse 4:0 (1:0)
Branky: 87. a 90+1. Kuijt, 19. Crouch, 49. Hyypiä. Rozhodčí: Stark (Něm.). Diváci: 43 118. První zápas 1:0, postoupil Liverpool.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články