Hlavní obsah

Slavia bude vylosována ze čtvrtého koše

MONTE CARLO

Lísteček se jménem Slavie Praha bude při čtvrtečním podvečerním losování základních skupin Ligy mistrů zařazen ve čtvrtém výkonnostním koši. Český tým má při své premiéře v soutěži jeden z nejnižších koeficientů, hůř je na tom jen norský Rosenborg Trondheim. Z hlediska atraktivity soupeřů je to však pro Slavii výhodná pozice, má totiž velkou šanci, že se vyhne neoblíbeným cestám na východ Evropy. Naopak ji čeká přinejmenším jeden klub z absolutní evropské špičky.

Článek

Svěřenci trenéra Karla Jarolíma se nemusejí bát, že by je čekal Šachtar Doněck, na který mají smutnou vzpomínku. Mezi soupeři nebude ani další ukrajinský postrach Dynamo Kyjev, ani kluby z Istanbulu, ani Olympiakos Pireus. Z mužstev, z nichž klubový pokladník nemá velkou radost, číhají jen Steaua Bukurešť a CSKA Moskva ve třetím koši.

Všechno ostatní je fotbalová smetánka, která bez problémů zaplní strahovský stadión a přinese i další milióny za televizní práva. Už teď je jisté, že do Prahy přiletí jeden z elitní osmičky, v níž jsou oba milánské kluby, Barcelona s Realem a anglický čtyřlístek Liverpool, Arsenal, Chelsea a Manchester United.

Kdo z nich se představí v Praze, o tom ve čtvrtek v Monte Carlu při losování rozhodne ruka Petra Čecha. Losování začíná v 18 hodin SELČ. Liga mistrů začne prvními zápasy ve skupinách v úterý 18. září a základní fáze skončí 12. prosince.

Rozdělení do losovací košů:
1: AC Milán, FC Barcelona, FC Liverpool, Inter Milán, Arsenal, Real Madrid, Chelsea, Manchester United.
2: Valencie, Lyon, FC Porto, FC Sevilla, nebo AEK Atény, Eindhoven, AS Řím, Benfica Lisabon, Werder Brémy.
3: Celtic Glasgow, Schalke 04, VfB Stuttgart, Steaua Bukurešť, CSKA Moskva, Sporting Lisabon, Lazio Řím, Olympique Marseille.
4: Glasgow Rangers, Šaktar Doněck, Besiktas Istanbul, Olympiakos Pireus, Dynamo Kyjev, Fenerbahce Istanbul, Slavia Praha, Rosenborg Trondheim.

Reklama

Související témata: