Hlavní obsah

Slavia zná soupeře v Lize mistrů, znovu přijede Arsenal

Ve čtvrtek večer se v monackém Monte Carlu losovaly základní skupiny nejprestižnější klubové soutěže Evropy, Ligy mistrů. Do té se ve středu probojovala na úkor nizozemského Ajaxu Amsterdam i pražská Slavia. Los jí přidělil z prvního koše slavný Arsenal Londýn, který v předkole vyřadil pražskou Spartu. Dalšími soupeři jsou jeden z dvojice FC Sevilla - AEK Atény a Steaua Bukurešť z Rumunska.

Článek

Už před losem se vědělo, že se pražský klub vyhne sedmi klubům Glasgow Rangers, Šachtar Doněck, Besiktas Istanbul, Olympiakos Pireus, Dynamo Kyjev, Fenerbahce Istanbul a Rosenborg Trondheim, s nimiž byl v jednom koši.

Naopak bylo jasné, že narazí na jednoho z evropských gigantů. Vedle anglického čtyřlístku Arsenal, Liverpool, Chelsea a Manchester United, byli v koši s nejvyšším koeficientem ještě oba italské týmy z Milána a španělské giganty Barcelona a Real Madrid.

Rosický: Proti Slavii to už nebude nostalgie

Los nakonec padl na Arsenal, který se i s Tomášem Rosickým vrátí do Prahy podruhé v krátké době. Před patnácti dny porazil v české metropoli v úvodním duelu třetího předkola Spartu.

"Proti Slavii to už žádná nostalgie nebude. Pro každého sparťana je to odmalička soupeř se vším všudy," řekl k losu Tomáš Rosický. Zavzpomínal, že právě proti Slavii odehrál v prosinci 2000 svůj poslední zápas v české lize před odchodem do Dortmundu. Vybavil si i to, že Sparta tehdy vyhrála 3:1. Po téměř sedmi letech se teď na Strahov vrátí.

Skupina podle jeho slov není mimořádně těžká. "I Slavia však ukázala svou sílu a Steaua je vždycky nevyzpytatelná," dodal Rosický.

Zatímco Arsenal je pro fanoušky velmi atraktivní, rumunský mistr Steaua patří zřejmě mezi soupeře, které si asi nikdo nepřál.

První zápas doma se Steauou

Třetí jméno se slávisté definitivně dozvědí až v pondělí. Odvetný zápas předkola mezi AEK Atény a FC Sevilla byl totiž odložen poté, co zemřel španělský fotbalista Antonio Puerta. Sevilla, která na jaře vyhrála Pohár UEFA, má před odvetou v Aténách dvoubrankový náskok.

Fotbalisté Slavie Praha odstartují svou historickou účast v Lize mistrů ve středu 19. září v domácím utkání s rumunským celkem Steaua Bukurešť. Tým trenéra Karla Jarolíma následně odcestuje k souboji s vítězem duelu mezi Sevilla a AEK Atény a první zápasy zakončí v Londýně, kde změří síly s favoritem skupiny Arsenalem.

<tbody><tr class="invert"><td>Los základních skupin Ligy mistrů: </td></tr><tr class="highlight"><td>Skupina A:</td></tr><tr><td>FC Liverpool, FC Porto, Olympique Marseille, Besiktas Istanbul.</td></tr><tr class="highlight"><td>Skupina B:</td></tr><tr><td>Chelsea Londýn, FC Valencie, Schalke 04, Rosenborg Trondheim.</td></tr><tr class="highlight"><td>Skupina C:</td></tr><tr><td>Real Madrid, Werder Brémy, Lazio Řím, Olympiakos Pireus.</td></tr><tr class="highlight"><td>Skupina D:</td></tr><tr><td>AC Milán, Benfica Lisabon, Celtic Glasgow, Šachtar Doněck.</td></tr><tr class="highlight"><td>Skupina E:</td></tr><tr><td>FC Barcelona, Olympique Lyon, VfB Stuttgart, Glasgow Rangers.</td></tr><tr class="highlight"><td>Skupina F:</td></tr><tr><td>Manchester United, AS Řím, Sporting Lisabon, Dynamo Kyjev.</td></tr><tr class="highlight"><td>Skupina G:</td></tr><tr><td>Inter Milán, PSV Eindhoven, CSKA Moskva, Fenerbahce Istanbul.</td></tr><tr class="highlight"><td>Skupina H: </td></tr><tr><td>Arsenal Londýn, FC Sevilla/AEK Atény, Steaua Bukurešť, Slavia Praha.</td></tr></tbody>

Program základní skupiny H:
Středa 19. září:
Arsenal - Sevilla/AEK Atény
Slavia Praha - Steaua Bukurešť
Úterý 2. října:
Sevilla/AEK Atény - Slavia Praha
Steaua Bukurešť - Arsenal
Úterý 23. října:
Arsenal - Slavia Praha
Sevilla/AEK Atény - Steaua Bukurešť
Středa 7. listopadu:
Steaua Bukurešť - Sevilla/AEK Atény
Slavia Praha - Arsenal
Úterý 27. listopadu:
Steaua Bukurešť - Slavia Praha
Sevilla/AEK Atény - Arsenal
Středa 12. prosince:
Arsenal - Steaua Bukurešť
Slavia Praha - Sevilla/AEK Atény

Reklama

Související témata: