Hlavní obsah

Slávisty los Ligy mistrů nenadchl, přáli si spíš jiné soupeře

Žádná velká radost nezavládla ve slávistickém táboře po čtvrtečním losu základních skupin fotbalové Ligy mistrů. Sešívaní si většinou přáli jiné soupeře než jakými jsou Arsenal, vítěz duelu mezi Sevillou a AEK Atény a Steaua Bukurešť. V tipovací soutěži trefili jen Janda s Ivanou Sevillu, jinak nikdo nic. Pražané se však shodli, že mohli dostat ještě těžší protivníky a že se pokusí poprat o postup. Zároveň se těší na souboje s krajanem Tomášem Rosickým.

Článek

Trenéra Karla Jarolíma los příliš nenadchl. "Já osobně jsem si přál jiné soupeře, ale co se dá dělat. Zklamání, nezklamání, těžko si můžeme vybírat. Při troše štěstí jsme mohli dostat jiné týmy, byli tam rozhodně atraktivnější," řekl v rozhovoru s ČTK Jarolím. On sám si prý přál AC Milán.

Ani záložník Vladimír Šmicer nad soupeři nejásal. "Je to určitě těžký los. Abych byl upřímný, tak zrovna tyto kluby jsem si opravdu nepřál. Arsenal už ukázal svoji sílu proti Spartě a ve třetím koši byli atraktivnější soupeři než je Steaua Bukurešť," uvedl pro slávistický web Šmicer.

Právě rumunského protivníka by se většina hráčů nejraději zbavila. "Steaua nás asi taky nechtěla, ale když se nás bude držet štěstí, můžeme uspět," řekl brankář Martin Vaniak, který je hlavním strůjcem první účasti Slavie v základní skupině Ligy mistrů. Podle zkušeného gólmana jsou šance na postup poměrně reálné. "Je to relativně hratelnější skupina než ty ostatní," mínil Vaniak. Sám má zkušenost z AEK Atén ze svého působení v konkurenčním Panionisu.

Jarolím: Chceme hrát poháry i na jaře

To Jarolím zůstal tradičně opatrný. "Procentuální šance nikdy nehodnotím, takže to neudělám ani tentokrát. Pokusíme se skončit co nejlíp. Na Steauu mám slušné vzpomínky, vyřadili jsme ji v Poháru UEFA. Bylo by krásné, kdyby se nám to povedlo i teď. Chceme na jaře hrát Ligu mistrů nebo Pohár UEFA," naznačil Jarolím, že chce s týmem skončit nejhůře do třetího místa.

Los sledoval stejně jako kapitán Stanislav Vlček doma na Eurosportu. "Když zbyly ty poslední dvě skupiny, chtěl jsem spíš tu druhou," uvedl slávistický trenér. Když se vyrýsovala trojice AC Milán, Benfica Lisabon a Celtic Glasgow, prý si řekl, že tyto soupeře by chtěl. "Tahle skupina by se mi líbila. AC Milán jsem si přál, to je top mužstvo a ti ostatní soupeři by byli hratelní," přemítal Jarolím.

Zároveň už počítal s tím, že Slavii čeká Sevilla, která první duel s AEK Atény vyhrála 2:0. "Liberec s ní sice hrál loni (v Poháru UEFA) vyrovnaně, ale to byla jen základní skupina. Podívejte, kam dokráčela," upozornil Jarolím, že španělský klub vyhrál Poháru UEFA vyhrál.

Vlček doufám, že Slavia dopadne lépe než Sparta

"Sevilla patří k nejlepším španělským klubům," přitakal Šmicer, který má zkušenosti se zápasy s Arsenalem nejen z anglické ligy. "Hrál jsem proti němu už s Lensem. Doma jsme remizovali 1:1 a venku jsme vyhráli 1:0," vzpomínal ofenzivní záložník.

Nejspokojenější byl s losem autor obou gólů proti Ajaxu Vlček. "Arsenal je slavný soupeř, bude to velká výzva, uvidíme, zda dopadneme lépe než Sparta. Sevilla vyhrála Pohár UEFA, bude to také zajímavé. Steaua, to mohlo být o něco lepší, ale člověk to neovlivní," prohlásil zkušený útočník.

Společně s ostatními se už těší na pikantní souboje s Rosickým. Kapitán reprezentace se ve třetím předkole poměřil se Spartou, teď ho čeká další pražský klub. "Tomáš si přál Slavii, tak se mu jeho přání splnilo, podívá se znovu do Prahy," konstatoval Vaniak. "Asi je to nějaký osud, že bude hrát proti oběma "S"," doplnil s úsměvem Jarolím. Doufá, že Rosického start přiláká hodně fanoušků.

Reklama