Hlavní obsah

Slávistickou skupinu v Lize mistrů doplnila Sevilla

ATÉNY

Fotbalisté Sevilly postoupili do Ligy mistrů a v základní skupině H se střetnou i s pražskou Slavií. V pondělní odvetě třetího předkola, odložené kvůli úmrtí sevillského hráče Antonia Puerty, zvítězili hosté na stadionu AEK Atény 4:1. První zápas skončil výhrou španělského týmu 2:0.

Článek

Slávisté nastoupí v Seville 2. října, pražská odveta je na programu v posledním kole základní části 12. prosince. Sevillu, vítěze dvou posledních ročníků Poháru UEFA, čekají ve skupině ještě duely s fotbalisty Arsenalu a Steauy Bukurešť. Aténský klub se v Poháru UEFA střetne se Salcburkem.

Poslední naděje domácího celku v pondělí vzaly za své po půlhodině hry, kdy Luis Fabiano proměnil penaltu. V poločase už Sevilla vedla 3:0, čtvrtou branku přidal krátce po změně stran Keržakov a Palop poté zneškodnil první ze dvou nařízených pokutových kopů. Liberopulos mu z 11 metrů gól nedal, brazilská legenda Rivaldo už byla osm minut před koncem ze stejné standardní situace úspěšnější.

Sevilla, která v pátek neuspěla v souboji s AC Milán o Superpohár, odehrála pondělní odvetu v sestavě: Palop - Alves, Fazio, Dragutinovič, Escudé (59. Mosquera) - Keita, Navas, Capel, Poulsen (62. Maresca) - Keržakov, Luis Fabiano (48. De Mul).

Zápas se měl původně hrát minulý týden v úterý, ale byl odložen poté, co Puerta v nemocnici zemřel. Dvaadvacetiletý hráč předtím zkolaboval v ligovém duelu s Getafe. Pondělní utkání začalo na jeho počest minutou ticha a oba týmy nastoupily se smutečními páskami na rukávech; Sevilla však zvolila dresy černé barvy, a tak pásky byly netradičně bílé.

AEK Atény - FC Sevilla 1:4 (0:3)
Branky: 82. Rivaldo z pen. - 31. z pen. a 44. Luis Fabiano, 39. Keita, 53. Keržakov. Rozhodčí: Farina (It.). Diváci: 50.000. První zápas 0:2, postoupila Sevilla.

Reklama

Související témata: