Hlavní obsah

Na dva góly bychom potřebovali čtyřicet šancí, láteřil Mourinho

Pořádně studenou sprchou začal nový ročník Ligy mistrů pro jednoho z favoritů, londýnskou Chelsea. Blues v úterý na Stamford Bridge uhráli s outsiderem skupiny B, norským Rosenborgem Trondheim remízu 1:1, a to museli dohánět jednobrankové manko. „Neporazit doma nejslabší tým skupiny, to není dobrý výsledek,“ kál se po utkání kouč Chelsea José Mourinho.

Článek

Chelsea se musela v úterý obejít bez zraněného Lamparda i Drogby a zejména v prvním poločase podala bezkrevný výkon. Pasivitu domácích pak ve 24. minutě ztrestal Koppinen, který si naběhl na přímý kop Sapary a bez problémů poslal míč za záda Petra Čecha. „Proti malým klubům je vždy ošidné hrát, prezentují se perfektní organizací a dobře propracovanou defenzivou,“ poznamenal po utkání Mourinho.

Chelsea dělala všechno možné, aby vývoj zápasu otočila, nakonec se ale musela spokojit jen s vyrovnávacím gólem Ševčenka. „Historie utkání je jednoduchá. Měli jsme obrovské množství šancí, ale vstřelili jsme jediný gól,“ lamentoval Mourinho.

„Dvacetkrát jsme se dostali k přímému ohrožení branky, dalších patnáct střel šlo vedle. Na dva góly bychom potřebovali čtyřicet šancí, na tři šedesát,“ komentoval jízlivě chabou produktivitu portugalský kouč, jehož družina v úterý hrála před nejmenším počtem fanoušků od doby Mourinhova příchodu (24 973 diváků). „Nebylo to ale jen o špatném výkonu útočníků, zklamali jsme jako tým,“ doplnil zklamaný trenér Chelsea.

Van Nistelrooij vstřelil 50. gól v LM 

Ani další z gigantů - Real Madrid - nevykročil do soutěže zdaleka pevným krokem, přestože se čekalo, že oslabené a v bundeslize se trápící Brémy budou pro "Bílý balet" lehkým soustem. Odpor Werderu ale zlomil až čtvrt hodiny před koncem nizozemský zabiják Ruud Van Nistelrooij. Ten se v Lize mistrů trefil už po padesáté, což před ním dokázal jen jeho spoluhráč Raúl, který mu shodou okolností branku připravil a postaral se i o vedoucí gól Realu. Na něj Raúlovi zase přihrál právě Van Nistelrooij.

"Byla to hodně tvrdá práce. Ale prali jsme se, bojovali až do konce a výhru jsme si zasloužili. Je také potřeba říct, že Brémy nejsou vůbec snadným soupeřem," řekl kouč Realu Bernd Schuster, jehož tým navázal na tři výhry ze španělské ligy. "Výsledky nám pomáhají, je vidět, že se ta dřina vyplácí. Ale pořád nejsme na úrovni, na jaké bych si představoval," dodal německý kouč ve službách Realu. Jeho krajan na lavičce Werderu Thomas Schaaf ani po prohře nepropadal beznaději. "Výkon, jaký jsme předvedli, je nadějí do dalších zápasů. Udělali jsme spoustu věcí dobře," uvedl Schaaf.

Milánský AC vykročil lehce za obhajobou

AC Milán se letos zkusí stát prvním celkem, který triumf v Lize mistrů obhájí. Ambice a sílu naznačil tým s českým bekem Markem Jankulovským už proti Benfice Lisabon, kterou porazil lehce 2:1, když spoustu dalších šancí neproměnil a Portugalci snížili až v úplném závěru. Trenér Carlo Ancelotti připustil, že Milánu hodně usnadnil zápas rychlý gól strůjce vítězství Andrey Pirla už z deváté minuty, který navíc za čtvrt hodiny skvěle nachystal druhou branku pro Inzaghiho.

"Šli jsme rychle do vedení, Benfica musela otevřít hru a my mohli hrát na rychlé brejky, což je naše hlavní zbraň. Klidně jsme i z dalších šancí mohli přidat branky," uvedl Ancelotti, od nějž si zvláštní pochvalu zasloužil právě Pirlo. "Hrál brilantně. Nevidím žádného jiného záložníka s takovou kvalitou a přehledem o hře," tvrdil Ancelotti.

Jeho protějšek José Antonio Camacho se sice během utkání často rozčiloval, ale prohru přijal překvapivě poměrně klidně. "V souboji s takovým týmem se platí za každou chybu, kterou uděláte. Není to jen o tom, že nemáme dost zkušeností, protože jsme čelili nejlepšímu týmu Evropy. Uhráli jsme slušný výsledek, mnoha týmům se tady něco takového nepovedlo a letos ani nepovede," naznačil Camacho, kdo je pro něj letos největším favoritem soutěže.

Reklama

Související témata: