Hlavní obsah

Suchý: Na postup myslíme, ale jsme nohama na zemi

S nečekanou situací se musel při středečním utkání proti Steaue Bukurešť vyrovnat obránce Slavie Marek Suchý. Jeho tradiční kolega ve stoperské dvojici Erich Brabec se už v prvním poločase zranil a Suchý řídil dění před brankou s Davidem Hubáčkem. „Bylo vidět, že už toho má hodně za sebou a zvládnul to výborně,“ ocenil svého spoluhráče po zápase Suchý, podle nějž je po úvodním vítězství předčasné mluvit o postupu ze skupiny.

Článek

Jaké pro vás bylo středeční utkání?

Zápas byl oproti těm předchozím jiný. Vítězství je na začátek krásné.

Během první půle se vám zranil kolega ve stoperské dvojici...

Nebylo to pro mě jednoduché. S Erichem Brabcem jsme spolu hráli dlouho. Musím ale říct, že když nastoupil Hubáček, bylo vidět, že už toho má za sebou hodně a zvládnul to výborně.

Byli hráči Steauy nepříjemní v osobních soubojích?

Myslel jsem si, že budou provokovat, ale na hřišti byli fér. Útočníci hráli trochu do těla, ale že by filmovali, to ne.

Myslíte, že můžete myslet na postup ze skupiny?

To je těžké říct. Máme za sebou teprve první zápas. Jsme na začátku. Pro nás je skvělé, že máme tři body, ale ještě je před námi pět zápasů. Do toho dalšího musíme nastoupit znovu připravení. Teď je na hodnocení ještě brzo. Na postup určitě myslíme, ale stále stojíme na zemi.

Jediný gól soupeře padl ze standardní situace...

Připravovali jsme se na ně. Věděli jsme, že má Steaua vysoké obránce a právě ze standardek dává hodně gólů. Při tom rohu jsme si nepokryli zadní tyč, Rumun tam naskočil a pak už bylo téžké něco dělat.

Prý bylo v kabině o přestávce rušno?

Mezi poločasy jsme si řekli, co bylo špatně. Právě to, že jsme se celou dobu připravovali na standardky a pak z nich dostali gól, to náladě taky moc nepřidalo. Ale myslím si, že jsme se pak herně zvedli a ve druhé půli už jsme trenérovy pokyny plnili lépe.

Křičel někdo v kabině?

Trenér.

Jaké jste měl pocity, když jste viděl všude kolem sebe ikonky Ligy mistrů?

Bylo to úžasné. Myslím, že jsme si to všichni užili a můžeme se těšit na další zápasy. Když hrála hymna Ligy mistrů, tak jsem si představoval, jak sedím doma u televize a koukám na nejlepší fotbal. A teď jsem to sám zažil.

Neměl jste právě kvůli té atmosféře trému?

Mně to rozhodně nohy nesvazovalo. Myslím, že jsme možná pár chyb udělali, ale dřív, když jsme třeba hráli proti Anderlechtu, to bylo horší. Dneska máme zkušenější tým. Pomohly nám i dvojzápasy z předkola. I trenér nám říkal, že to hlavní už jsme si splnili, a že si máme zápasy užít. A výhra na úvod? Ta je super!

Reklama

Související témata: