Hlavní obsah

Trenér Jarolím doufá v pokračování slávistické euforie

Trenér fotbalové Slavie Karel Jarolím je v poslední době jednou z nejobletovanějších postav svého klubu. Stal se totiž prvním trenérem, který dovedl sešívané do vytoužené Ligy mistrů a hned v úvodním utkání v prestižní soutěži se na lavičce radoval z vítězství nad rumunskou Steauou Bukurešť. „Čekali jsme na tuhle chvíli dlouho a čím déle nám euforie vydrží, tím lépe,“ řekl po středečním utkání.

Článek

S jakými taktickými pokyny jste vyslal své svěřence do zápasu?

Věděli jsme, že pro nás utkání bude hodně těžké. Steaua je tým, který je dlouho pohromadě a je konsolidovaný především v obranné fázi, kde se těžko hledají volné prostory.

Do utkání nastoupil od začátku Martin Latka, i když dlouho nehrál...

Záměr byl takový, že bude doplňovat naše útočné hráče. Také jsme tak chtěli eliminovat nepříjemné standardní situace soupeře a my naopak z nich udeřit.

V první půli se Slavii příliš nedařilo, čím to?

Nehráli jsme to, co jsme chtěli. Byli jsme příliš pasivní, z mužstva jsem cítil nervozitu. Pořád jsme ustupovali a nechávali soupeři příliš volného prostoru. Navíc se nám to zkomplikovalo zraněním stopera Brabce. Na to jsme museli zareagovat nasazením Hubáčka.

Po jeho příchodu se vaše defenziva viditelně zlepšila…

Hubáček sice obvykle hraje na levém kraji obranné linie, ale vypořádal se s přechodem do středu velmi dobře. Obranná činnost byla daleko lepší a Steaua se nedostala k nějaké vážnější situaci.

Po změně stran jste soupeře přehrávali…

V druhém poločase se náš projev změnil a hráli jsme to, co jsme chtěli hrát od začátku. Tedy kombinační hru po zemi. Po jedné takové situaci jsme se dostali opět do vedení a měli jsme tam i další slibné šance.

Jak to vypadá se stavem hráčů, kteří se v zápase zranili?

Latkovi se vrátilo předešlé svalové zranění, v případě kolena Ericha Brabce to vypadá na dva až tři týdny klidu.

Přenáší se na vás euforie slávistických fanoušků?

Určitě. Čekali jsme na tuhle chvíli dlouho a čím déle nám to vydrží, tím lépe. Už v kvalifikaci byli lidé na stadiónu fantastičtí a dnes také.

Váš syn Lukáš byl slávistickým kapitánem, před sezónou ale přestoupil do italské Sieny. Jak moc změny působiště teď lituje?

Kdyby věděl, jak to dopadne, asi by nepřestoupil. V jednatřiceti letech cítil šanci zahrát si v zahraničí a tak jí využil. Teď sem pro jistotu nechce moc jezdit, aby ho to tolik nemrzelo.

Čekají vás těžké zápasy s velkokluby Arsenalem a Sevillou. Nakolik je vzhledem k dalšímu programu středeční výhra důležitá?

Do každého utkání jde člověk s tím, že chce zvítězit. Naším cílem je skončit alespoň na třetím místě a tak nám bylo jasné, že musíme získat tři body.

Reklama

Související témata: