Hlavní obsah

Rumunský tisk kritizoval po prohře se Slavií trenéry

Steaua Bukurešť hrála v Praze proti Slavii dobře, ale ne dost dobře na to, aby zvítězila. Způsobila si tak vážné problémy ohledně postupu ze skupiny Ligy mistrů, shodují se komentáře rumunského tisku po středečním utkání na Strahově, ve kterém zvítězila pražská Slavia 2:1. Některá média viní z neúspěchu trenéra Hagiho a vlastníka klubu Becaliho, který se rovněž podílí na tvorbě taktiky.

Článek

Pod titulkem "Ospalost v Praze" píše o zápase deník Cotidianul. "Trenér Steauy Gheorghe Hagi v pokynech hráčům přesně plnil příkazy vlastníka klubu Gigiho Becaliho, ale tým nedokázal získat ani bod ze zápasu, který byl považován teoreticky za nejsnadnější," píše list. Připomíná, že Slavia hrála bez zkušeného Šmicra, ale "s hráči z druhé francouzské ligy a Turecka dokázala vytvořit pragmatický, myslící tým, schopný stmelit individuality rozdílných hodnot".

Deník Evenimentul Zilei byl kritičtější. V komentáři pod názvem "Slabí trenéři Becali a Hagi" poukázal na to, že Steaua v prvním a na počátku druhého poločasu jasně dominovala na hřišti, ale propásla řadu šancí. Když přes rumunskou převahu šla Slavia ve druhém poločase znovu do vedení, "vrhl trenér Hagi do boje všechny ofenzivní hráče, které měl na lavičce, ale k ničemu to nevedlo".

Hráči Steauy: Měli jsme převahu

Sami hráči rumunského celku byli po zápase přesvědčeni, že si prohru nezasloužili, a věří nadále v postup svého týmu. "Měli jsme převahu, ale fotbal se hraje na góly," citoval deník ProSport středopolaře Steauy Florina Lovina. "Někdy jsou zápasy, které neprobíhají nijak skvěle, ale přinesou vítězství. A někdy jsou zápasy, kdy podáváte skvělý výkon, ale výsledek nedopadne. Věřím ale, že pokud i nadále budeme hrát tak dobře, výsledek se dostaví a nakonec budeme i v čele tabulky," dodal.

Také Banel Nicolita míní, že Steaua neměla prohrát. "Hráli jsme velmi dobře a myslím, že jsme si prohru nezasloužili," řekl listu. "Kontrolovali jsme hru po většinu zápasu, ale nakonec to nebylo nic platné. Slavia je přitom porazitelný soupeř. Hráli jsme lépe, oni však dali dva góly. Cíl postoupit zůstává stále platný, možné je ještě všechno," dodal.

Reklama