Hlavní obsah

Slavia hodlá v Seville hrát aktivně

SEVILLA

Fotbalisté pražské Slavie už jsou v Seville, kde se v úterý utkají s domácím FC ve druhém utkání skupiny H Ligy mistrů. Po příletu do metropole Andalusie slávisty přivítalo příjemné teplo a lehký déšť. Pokud by českému vicemistrovi vydržela střelecká forma z páteční deštivé kanonády proti Zlínu, jistě by se nikdo nezlobil. „Sevilla je ale stále favoritem naší skupiny, my nesmíme jen bránit,“ řekl ještě na pražském letišti brankář Martin Vaniak.

Článek

Slávistům tříhodinová cesta do metropole Andalusie uběhla, Sevilla je přivítala příjemnými 25 stupni. Po půlhodinovém proplétání se ulicemi města hráči dorazili do hotelu a vpodvečer si vyzkoušejí plochu místního stadiónu Rámona Sáncheze-Pizjuána.

Stánek pro 45 500 diváků byl svědkem loňského i předloňského tažení Sevilly Pohárem UEFA, které svěřenci trenéra Ramose pokaždé zakončili vítězným finále. V současném ročníku se ale Seville nedaří a na výhru v soutěžním utkání čeká už čtyři zápasy.

Po prohře v Barceloně nestačila Sevilla doma na další barcelonský klub Espaňol a naposledy prohrála v Zaragoze. Když se k tomu přičte prohra v Lize mistrů v Londýně s Arsenalem, vyjde nejhorší série za posledních sedm let. „To je spíš pro nás nevýhoda, budou chtít sérii ukončit,“ nemá radost ze špatných výsledků úterního protivníka trenér Slavie Karel Jarolím.

Vyvarovat se hloupých chyb, přeje si Vaniak

Podobně vidí situaci i hráči. „Sevilla bude po čtyřech porážkách v řadě pod psychickým tlakem. Musí vyhrát, aby měla šanci na postup ze základní skupiny. My jim ale nesmíme situaci ulehčit hloupou chybou,“ uvědomuje si brankář Martin Vaniak. „Byl bych radši, kdyby tomu tak nebylo,“ dodal kapitán Stanislav Vlček.

Slávisté ale mohou být v psychické pohodě, po dvou neúspěšných ligových zápasech s Ostravou a Bohemians 1905 rozstříleli v pátek Zlín 7:1. „Ten zápas nám pomůže, hodně se nám podařil,“ libuje si záložník Daniel Pudil.

Druhé utkání Slavie v základní skupině H Ligy mistrů startuje v úterý ve 20:45, řídit jej bude ruský sudí Jurij Baskakov. On-line reportáž z utkání můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: