Hlavní obsah

Slavia hodlá aktivitou prohloubit krizi Sevilly

Tomáš Fliegl (Sevilla)Sport.cz

Navázat na výhru v úvodním utkání proti Steaue Bukurešť a prohloubit krizi FC Sevilla hodlají v úterním druhém utkání základní skupiny H Ligy mistrů fotbalisté pražské Slavie. Ti by rádi využili špatné formy aktuálně 11. celku španělské ligy. Sevilla ve svém posledním utkání španělské ligy prohrála na půdě Realu Zaragoza 0:2. Naopak Slavia se na Strahově blýskla sedmi brankami do sítě Zlína.

Článek

Sevilla podlehla v úvodním utkání prestižní soutěže na Arsenalu 0:3 a pokud chce pomýšlet na postup, potřebuje proti Slavii vyhrát. Tým z metropole Andalusie také prohrál poslední tři ligové zápasy a Slavia má být startem lepších výkonů. „Utkání se Slavií nás vrátí na vítěznou vlnu,“ věří domácí trenér Juande Ramos. Sevilla se loni představila v Liberci a zápas základní skupiny Poháru UEFA skončil bezbrankovou remízou.

Ramos má potíže se zraněními, stejně jako trenér Slavie Karel Jarolím. Ten vedle dlouhodobě zraněného Šventa postrádá i stopery Latku a Brabce, stejně jako záložníky Šmicra a Tavarese. „Máme už ale k dispozici Jandu a Dřížďala,“ řekl na včerejší tiskové konferenci trenér Karel Jarolím. V Seville je příjemných 25 stupňů a před příletem českého vicemistra zkrápěl metropoli Andalusie déšť.

Slávisté si vpodvečer zatrénovali na stadiónu Rámona Sáncheze-Pizjuána, jehož červeno-bílé sedačky evokují klubové barvy sešívaných. Téměř padesátiletý stánek pro 45 500 diváků je zvenku pokreslen vzkazy, které vzpomínají na před měsícem zesnulého hráče Sevilly Antonia Puertu. Dvaadvacetiletý rodák ze Sevilly nastupoval s číslem 16 a právě u vchodu s tímto čísla je pietní místo se stovkami svíček. Na místě, kde Puerta zkolaboval, v úterý před výkopem uctí jeho památku i fotbalisté Slavie. „Je to hodně nepříjemná věc, která i Sevillu hodně zasáhla. Ale takový je život,“ uvedl kapitán Stanislav Vlček.

Sevilla sice výsledkově tápe, přesto je jako vítěz posledních dvou ročníků Poháru UEFA favoritem. „Bylo by naivní si myslet, že tady budeme v roli favorita. Tím je určitě Sevilla. Přes prohry v posledních zápasech měla velké množství šancí. Byl bych radši, kdyby Sevilla všechno vyhrála,“ uvedl Jarolím, který upozornil i na bouřlivé prostředí, jež by mělo na vyprodaném stadiónu panovat.

Hlavním rozhodčím je Rus Baskakov. Začátek utkání je ve 20.45 h, přímý přenos odvysílá ČT 2 a Sport.cz poskytne ze zápasu on-line reportáž.

Předpokládané sestavy:
FC Sevilla: Palop - Alvez, Boulahrouz, Escudé, Dragutinovič - Jesús Navas, Poulsen, Renato, Adriano - Keržakov (Koné), Kanouté.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Hubáček, Dřížďal - Janda, Švec, Belaid, Pudil - Vlček, Šenkeřík.

Reklama

Související témata: