Hlavní obsah

Na zesnulého Puertu zavzpomínají i slávisté

SEVILLA

Aspoň na chvíli se dokázaly tábory nesmiřitelných rivalů smířit. Přestože sevillské derby mezi FC a Betisem patří k nejvyhrocenějším ve Španělsku, po smrti Antonia Puerty se příznivci obou celků dokázali spojit. Na pietním místě u vchodu číslo 16 stadiónu Rámona Sáncheze Pizjuána najdete vedle dresu domácího FC Sevilla, kde Puerta hrál, i trikot konkurenčního Betisu s vzpomínkou na sevillského rodáka.

Článek

Puerta 26. srpna v ligovém utkání proti Getafe dvakrát zkolaboval přímo na hřišti a podruhé pak po následném příchodu do šatny. Po třech dnech pak zemřel, srdeční problémy byly nad síly dvaadvacetiletého sevillského rodáka. Nepomohla ani snaha lékařů na jednotce intenzivní péče.

Sevilla se ponořila do smutku, u stadiónu přibývaly stovky svíček a květin, vzpomínajících na španělského reprezentanta. „Puerta amigo, Sevilla esta contigo" (Puerto, příteli, Sevilla je s tebou), zpívaly tisíce hrdel a naposledy se loučily s Puertou. Mladý fotbalista po sobě zanechal těhotnou přítelkyni, které se tento měsíc narodí jejich potomek.

Smutná událost dokázala sjednotit jindy vzájemně nepřátelské fanoušky. U vchodu 16, tedy Puertova čísla, leží vedle sebe i více jak měsíc po tragédii dresy FC Sevilla i konkurenčního Betisu, stejně jako Realu Madrid. Vlajka Tottenhamu Hotspur i šála německého Schalke 04 na sobě nesou vzkazy pro Antonia Puertu.

V úterý zavzpomínají na bývalého záložníka i fotbalisté Slavie. Před výkopem utkání Ligy mistrů položí květiny na místo, kde před více jak měsícem Puerta zkolaboval, Stanislav Vlček. „Je to hodně nepříjemná věc, která i Sevillu hodně zasáhla. Ale takový je život,“ uvedl kapitán sešívaných na pondělní tiskové konferenci v metropoli Andalusie.

FC Sevilla je stejně jako Slavia nováčkem v elitní evropské společnosti, kde o další úspěchy musí bojovat i bez Antonia Puerty.

Reklama

Související témata: