Hlavní obsah

Podle španělského tisku nebyla Slavia Seville soupeřem

Úterní vítězství FC Sevilla nad Slavií Praha 4:2 v utkání základní skupiny fotbalové Ligy mistrů označuje středeční španělský tisk za logické. Hlavní podíl na něm přisuzuje útočníkovi domácích Kanoutému. Slavii hodnotí španělské listy jako mužstvo bez velkých fotbalových kvalit.

Článek

La Marca píše, že Slavia byla perfektní sparingpartner, docela pěkně zorganizovaná v obraně, ale s velmi omezenými útočnými schopnostmi. "Prostě 'kanonenfutr'," uvádí tento sportovní list. Oceňuje ale, že Slavia ani v nastaveném čase nerezignovala a výsledkem byl její druhý gól. Sevilla měla ale jasně navrch, hrála pohledný útočný fotbal a zachovala si všechny šance na postup ze skupiny.

Další sportovní deník AS píše, že reprezentant Mali Kanouté, jehož výkon označuje za exhibici, stačil sám na to, aby skoncoval se "skrovnou Slavií, hvězdné roky vzdálenou od jeho úrovně". Slavia proti tomuto uragánu neměla šanci, nebyl to soupeř, uvádí list.

Deníky vesměs poukazují na to, že Slavia se soustředila na obranu. Podle El País "bez uzardění" hrála s devíti muži vzadu, ABC píše o "ultradefenzivní" taktice, která ale stačila na Sevillu jen deset minut, podle AS Slavia postavila dvojí obrannou hráz na třetině hřiště, ale Kanouté ji zbořil. Sport píše o Slavii jako o mužstvu sice velmi organizovaném a disciplinovaném, ale se skromnými fotbalovými kvalitami.

Reklama

Související témata: