Hlavní obsah

Před utkáním s Arsenalem je otazník u Pudila, Švece a Kalivody

PRAHA

Fotbalisty Slavie Praha čeká v úterý jeden z vrcholů sezóny, v třetím kole Ligy mistrů proti Arsenalu však budou opět postrádat řadu zraněných hráčů. Vedle dlouhodobých marodů mají zdravotní problémy také Daniel Pudil (nakopnutý nárt), Michal Švec (léčí zlomený palec u nohy) a David Kalivoda (naražená holeň), kteří by však měli s týmem v pondělí dopoledne odletět. O jejich startu se rozhodne až v Londýně.

Článek

Ve výpravě vedoucího týmu české ligy určitě nebude pětice opor. Dušan Švento rehabilituje po operaci kolena, která zřejmě čeká také Petra Jandu. Rekonvalescenti Vladimír Šmicer, Erich Brabec a Martin Latka se budou v Praze připravovat s kondičním trenérem. Na Emirates Stadium se nepodívá ani poslední podzimní posila Theodor Gebre Selassie, který není na soupisce pro Ligu mistrů.

Po pátečním vítězství 3:0 nad Plzní měl trenér Karel Jarolím důvod k radosti, neboť jeho tým i bez devíti marodů náročný ligový duel zvládl. Kouč ale viděl i problémy. "Takové chyby, jaké jsme udělali, by Arsenal potrestal. Nebyli jsme schopní uprostřed hřiště vytvářet takový tlak na míč. Arsenal nesmí dostat na naší polovině prostor pro kombinace, musíme hrát kompaktně," řekl kouč.

Arsenalu bude chybět zraněný Robin van Persie, což však podle Jarolíma nepředstavuje pro lídra anglické ligy velký problém. "Je to jejich klíčový hráč, ale myslím si, že kádr Arsenalu je tak široký, že zase tak citelné to nebude. Byl bych radši, kdyby Van Persie mohl hrát a my mohli hrát kompletní také," prohlásil Jarolím na webu Slavie.

Reklama

Související témata: