Hlavní obsah

Slávisté odletěli do Londýna s cílem hrát odvážně

LONDÝN

Ke svému třetímu utkání v letošní Lize mistrů odletěli v pondělí dopoledne fotbalisté pražské Slavie. Svěřence trenéra Jarolíma čeká v úterý hlavní favorit skupiny H, věhlasný Arsenal. „Tým je v dobrém rozpoložení a věřím, že se to promítne do zápasu,“ hlásil během leteckého přesunu do Londýna kouč červenobílých. Vedoucí klub české nejvyšší fotbalové soutěže se bude chtít pokusit sehrát podobné utkání jako s Ajaxem. Chce vsadit zejména na disciplinovaný výkon v obraně a být odvážný v útoku.

Článek

Slavii čeká papírově nejtěžší soupeř ve skupině, podle Jarolíma ale Pražané nepřijeli na ostrovy s poraženeckou náladou. Pokud se ale chtějí pokusit o překvapení, pak musí podat mnohem disciplinovanější výkon, než při posledním utkání na půdě Sevilly (2:4). „Přirovnal bych to k zápasu na Ajaxu. Tam jsme vycházeli ze zabezpečené obrany, ale byli jsme odvážní směrem dopředu a výsledek se dostavil,“ připomněl Jarolím předkolo prestižní soutěže, v němž jeho tým překvapivě vyřadil slavný celek z Amsterdamu.

Na slávistický zápas podzimu odletělo z ruzyňského letiště devatenáct hráčů. V Praze zůstali dlouhodobě zranění Martin Latka, Erich Brabec, Vladimír Šmicer, Petr Janda a Dušan Švento, poslední podzimní posila červenobílých Theodor Gebre Selassie není na soupisce pro Ligu mistrů. Naopak do podmračeného Londýna odcestovali Michal Švec s Danielem Pudilem, kteří chyběli při posledním ligovém zápase proti Plzni, jejich stav se ale lepší. „Doufám, že budou připraveni,“ uvedl Jarolím.

O sestavě pro zítřejší zápas nechtěl lodivod Slavie před večerním oficiálním tréninkem na supermoderním Emirates Stadium hovořit. „Sestavu zvažujeme, ale definitivní rozhodnutí jsme ještě neudělali,“ prohlásil Jarolím. Slávisté vyzkouší trávník na stadiónu s kapacitou šedesát tisíc diváků v pondělí od 19 hodin.

Reklama

Související témata: