Hlavní obsah

Dřížďal: Těším se na Rosického

Lehce a suverénně zapadl podceňovaný František Dřížďal do sestavy Slavie Praha. Od podpisu kontraktu třetího července letošního roku se stal nepostradatelnou součástí sestavy, která se poprvé v historii klubu prokousala do Ligy mistrů a v novém ročníku suverénně vládne Gambrinus lize. Do prestižní bitvy s Arsenalem přitom nastoupí obránce Slavie s upravenou vizáží. Tvář mu bude "zdobit“ nateklý spodní ret a tržná rána zacelená dvěma stehy na rtu horním. Ale nebyl to výsledek žádné msty spoluhráčů v tréninku.

Článek

Jak jste k nepříjemnému zranění přišel?

Hrál jsme si v sobotu po příjezdu z tréninku s tchánovým psem a asi jsem ho nějak blbě chytnul za tlapku. Jak se leknul, ohnal se a zubem mi rozseknul ret. Ani mě nekousnul, jenom se prostě prudce otočil.

Co je to za rasu?

Pudl (směje se)...Je moc hodný. Vždy po příchodu domů mě vítá. Běží do své postele a těší se, protože ho šimrám.

Bylo zranění hodně bolestivé?

Ne. Spíše povrchní. Doktor mi pusu sešil jenom proto, abych neměl na tváři velkou jizvu.

Nejde o zranění nijak vážné, a tak byste v pondělí večer neměl chybět v sestavě Slavie při třetím utkání v Lize mistrů na hřišti Arsenalu. S čím do tohoto souboje půjdete?

Čeká nás nejlepší tým skupiny, možná momentálně hrají nejhezčí fotbal v Evropě. A ještě k tomu jsou ve formě, hrají na moderním úplně novém stadiónu. Nic lepšího v nabídce ani není. Za sebe mohu říct, že se ohromně těším.

A těšíte se i na souboje s rychlými útočníky soupeře?

Já myslím, že jsou všichni stejně rychlí. Tedy přibližně. Tady už je jedno, jestli má někdo stovku rychlejší o vteřinu nebo dvě. Musíte je dorážet a nedat jim prostor. Třeba Adebayor má strašně dlouhé nohy, je silný ve vzduchu, umí pokrýt balón. To jsou největší zbraně. Ta rychlost je navíc. Jsem hodně zvědavý, jak budou reagovat. Třeba hráči Ajaxu byli vyloženě arogantní, namyšlení. A Arsenal je přitom ještě výš.

Na koho se z hráčů Arsenalu těšíte nejvíce?

To je zcela jednoznačné. Na Rosického. Je to jeden z nejlepších českých hráčů, jeden z nejlepších hráčů vůbec. Viděl jsem ho hrát v sobotu s Boltonem. Tam rozhodnul zápas. Byl excelentní.

Troufnete si na jeho bránění?

On hraje pokaždé trošku jinak. Někdy zkraje, jindy více ze středu. Já budu rád, když budu na hřišti v zápase, který on bude hrát.

Ještě před rokem jste hrál zápasy druhé ligy za Sokolov. Teď jste během pár týdnů poznal silné soupeře. Co pro vás znamenají zápasy v Lize mistrů?

Je to svátek. Ano, to je to správné slovo. Takový zápas jako na Arsenalu si prostě musíte užít. A pokud tam necháte všechno, třeba přijde i vytoužený výsledek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články