Hlavní obsah

Slavia se chce na Arsenalu pokusit o zázrak

LONDÝN

Duel ligových lídrů, současně ale souboj fotbalového Davida s Goliášem. I tak lze vnímat úterní duel Ligy mistrů mezi Slavií a Arsenalem. Pražský klub bude čelit nejtěžšímu soupeři ve skupině H, který věří, že jej třetí vítězství v řadě nasměruje k postupu ze skupiny. „Je škoda, že nemůžeme nastoupit v kompletní sestavě. Přesto věřím, že se nedopustíme takových chyb jako v Seville,“ neskládá zbraně trenér Slavie Karel Jarolím.

Článek

Slavia po vydařeném vstupu do Ligy mistrů, kdy na Strahově přehrála Steau Bukurešť, propadla v Seville, odkud si odvezla potupnou porážku 2:4. „Seville jsme zápas odevzdali taktickými chybami. Proti Arsenalu musíme hráčům zdůraznit, že jak dopředu, tak hlavně dozadu musíme hrát jako tým. Netřeba připomínat, že všichni hráči, kteří do utkání nastoupí, musejí odevzdat výkon na hranici možností. Arsenal je favorit skupiny, ale proč se nepokusit o malý zázrak,“ prohlásil Jarolím na tiskové konferenci před pondělním večerním tréninkem.

Kouč červenobílých při nácviku postrádal zraněné Latku, Brabce, Šmicra, Jandu a Šventa, Gebre Selassie nefiguruje na soupisce pro Ligu mistrů. Do Londýna tak odcestovalo sedmnáct hráčů do pole a dva brankáři. „Je škoda, že nemůžeme nastoupit kompletní. Přesto věřím, že se takových chyb jako v Seville nedopustíme,“ uvedl Jarolím.

Slávisté přijeli do Londýna v dobré náladě a s vědomím, že mohou pouze překvapit. „Musíme důkladně bránit, což ale neznamená nastěhovat se do šestnáctky a čekat, až dá Arsenal gól. Já věřím, že se na zápas dobře připravíme a odvezeme si nějaký bod,“ prorokoval s úsměvem záložník Daniel Pudil, který se spolu s Michalem Švecem vrátil po jednozápasové pauze do sestavy.

Wenger chce přiblížit postup 

Arsenalu chybí na soupisce zraněný kanonýr Robin van Persie a obránce Senderos, jinak kouč Arséne Wenger žádné ztráty nehlásil. „Ostatní hráči jsou v pořádku,“ řekl na pondělní tiskové konfrenci. Na trávník by tak mohl naskočit i Tomáš Rosický, který se o víkendu vrátil do sestavy po svalovém zranění a v duelu s Boltonem si připsal gól.

Wenger na domácím trávníku nebere nic jiného než vítězství, které by Arsenal prakticky posunulo do další fáze prestižní soutěže. „Pokud vyhrajeme, tak máme postup na 90 procent v kapse,“ věří kouč londýnského klubu.

Zápas na supermoderním stadiónu Emirates s kapacitou šedesát tisíc diváků začíná ve 20:45. Řídit jej bude trojice italských rozhodčích Stefano Farina - Alessandro Stagnoli, Roberto Romagnoli.

Předpokládané sestavy
Arsenal: Almunia - Sagna, Touré, Gallas, Clichy - Rosický (Eboué), Fabregás, Flamini, Hleb - Eduardo, Adebayor.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Hubáček, Dřížďal - Šenkeřík, Volešák, Švec, Tavares, Pudil - Vlček.
Skupina H
1. Arsenal22004:06
2. Sevilla21014:53
Slavia21014:53
4. Steaua20021:30
Odehráno: 19.9. Arsenal - Sevilla 3:0, Slavia - Steaua 2:1, 2.10. Steaua - Arsenal 0:1, Sevilla - Slavia 4:2.
Zbývá odehrát: 23.10. Sevilla - Steaua, Arsenal - Slavia, 7.11. Steaua - Sevilla, Slavia - Arsenal, 27.11. Sevilla - Arsenal, Steaua - Slavia, 12.12. Arsenal - Steaua, Slavia - Sevilla.

Reklama

Související témata: