Hlavní obsah

Pozor na podcenění, varuje před duelem se Slavií Wenger

LONDÝN

Bez porážky a inkasovaného gólu zatím proplouvají letošní Ligou mistrů fotbalisté Arsenalu, úterní soupeři Slavie. A tým vedený trenérem Arsénem Wengerem nepochybuje, že po vyřazení Sparty ve třetím předkole miliónové soutěže rozšíří svou úspěšnou bilanci i v duelu s dalším pražským týmem.

Článek

Wenger, jenž v pondělí oslavil osmapadesáté narozeniny, věří, že vítězstvím nad Slavií bude mít jeho tým z devadesáti procent nakročeno do další fáze Ligy mistrů. Přesto upozornil na možné podcenění soupeře. „Je to typická psychologická past. Mohli bychom si začít myslet, že po jednoznačném vyřazení Sparty budeme mít stejně lehkou práci i se Slavií. Takhle ale Liga mistrů nefunguje. Vzpomeňme si, kam až jsme si museli sáhnout, abychom odvezli vítězství z Bukurešti. Slavia doma Steau porazila, dva góly dala i v Seville. A nezapomínejme, že v předkole vyřadila Ajax Amsterdam,“ prohlásil varovně Wenger při pondělní tiskové konferenci.

Trenér finalisty Ligy mistrů z ročníku 2005/06 připomněl loňský rok, kdy jeho svěřenci vypadli v hned v prvním vyřazovacím kole s papírově slabším PSV Eindhoven. „Zápas s PSV je pro nás velkým varováním. V Lize mistrů zkrátka nejsou jednoduchá utkání. Osobně mám ale pocit, že jsme se dokázali z chyb poučit a výrazně jsme zlepšili týmovou práci. Dřív jsme hodně spoléhali na rychlé průniky do hloubi soupeřova území, dnes se můžeme spolehnout na konstruktivní defenzivní práci,“ uvedl francouzský kouč.

Zatím má Wenger důvod ke spokojenosti, Arsenal je vedle úspěšného působení v Lize mistrů i v čele anglické Premier League. Protřelý kouč se nicméně domnívá, že jeho tým zatím využívá svůj potenciál jen o 80 procent. „Nevím, zda se nám podaří vyhrát anglickou ligu nebo Ligu mistrů. Každopádně musíme něco vyhrát. Předvádíme pěkný fotbal, ale to samo o sobě nestačí. Nakonec se stejně počítá, zda v klubové síni slávy přibyla nějaká trofej či nikoliv,“ uzavřel trenér londýnského celku.

Reklama

Související témata: