Hlavní obsah

Jarolím: Dostali jsme lekci ve všech směrech

Na sedmigólový debakl, který se dosud v historii Ligy mistrů odehrál jen jednou, budou fotbalisté Slavie ještě dlouho vzpomínat. Čekání červenobílých na zázrak trvalo jen chvíli, londýnský Arsenal brzy předvedl praktickou lekci, jak se hraje velký fotbal. „Rozdíl musel být patrný, jinak by to mohli rovnou zavřít,“ přemítal po úterním hororu trenér Slavie Karel Jarolím.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

V Londýně jste na trávník poslal nečekaně ofenzivní sestavu s Pudilem v obraně a Šenkeříkem s Ivanou na krajích středové řady. Co jste od takového složení očekával?

Rozhodnutí o sestavě zraje a vždy je otázka, jak to nakonec dopadne. Očekávali jsme konstruktivní rozehrávku zezadu a ze stran středové řady podporu útoku. Věřili jsme, že budeme směrem dopředu nebezpeční.

To se ale nestalo...

Dostali jsme lekci. Začalo to dřív, než jsme se dokázali alespoň trochu zadaptovat na hřišti. Rychlý první gól, druhý po standardní situaci a třetí do kabin to po fatální chybě dovršil. Rozdíl mezi oběma mužstvy byl jasný už před zápasem, po takovém úvodu se ale zákonitě ještě zvýšil. V poločase bylo jasné, jak to dopadne, přesto jsme šli do druhé půle s tím, abychom dalším brankám zabránili. Vstup do druhého poločasu byl ale opět tragický. Arsenal má úžasnou produktivitu, dokáže potrestat sebemenší zaváhání.

V čem tkví přednosti Kanonýrů?

Práce s míčem na první kontakt, pohyb. Předvádějí rychlý kombinační fotbal, jednotlivé řady se dokáží efektivně prolínat. Takového soupeře pochopitelně není jednoduché bránit. To jsme ale všechno věděli a bylo by smutné, kdyby ta kvalita ze strany Arsenalu chyběla. Rozdíl musel být patrný, jinak by to při svých investicích mohli rovnou zavřít. Jen jsme nejeli do Londýna s představou, že prohrajeme o sedm gólů.

Je to váš nejhorší výsledek ve Slavii?

Podle výsledků se vše hodnotí, takže zcela rozhodně. Dostali jsme lekci ve všech směrech. Pohrát s takovým skóre není nic příjemného a musím přiznat, že jsem ve druhém poločase pokukoval po časomíře a přál si, aby už byl konec utkání.

To už se vám někdy stalo, že jste si přál rychlý konec?

Spíš z opačného důvodu, abychom nepřišli o těsné vítězství. Ale kvůli tomu, aby zápas neskončil ještě hůř, to jsem ještě nezažil.

Dají se z takového debaklu odnést i pozitiva?

Musím si zápas ještě jednou prohlédnout, na nějaké objektivní hodnocení a analýzu je ještě brzy.

Budete zápas pouštět i hráčům, nebo je raději necháte zapomenout?

Určitě se na to ještě podíváme, jsou momenty, které stojí za to, bychom si je ještě ukázali.

Odveta je už za dva týdny. Skládáte už v hlavě, jak k ní přistoupíte?

Zatím se mi nic hlavou nehoní. Teď nás čeká ligové utkání s Libercem, které má prioritu.

Reklama

Související témata: