Hlavní obsah

Čech v kvalifikaci dochytal, má natržené lýtko

LONDÝN

Pouze první poločas odchytal brankář londýnské Chelsea Petr Čech v úterním zápase Ligy mistrů na hřišti německého Schalke. Reprezentační jednička musela pro bolesti v lýtku přepustit místo náhradníkovi Carlu Cudicinimu. "Doktor mu zakázal pokračovat," řekl po utkání trenér Chelsea Avram Grant. Čecha by podle deníku Guardian mohla dokonce čekat operace a měsíční přestávka.

Článek

Zvláště ve dvacáté minutě muselo být Petru Čechovi horko v rukavicích, když zasahoval proti nebezpečné skákající střele Westermanna. Pak jej ale v mlýnici před brankou někdo bolestivě nakopl do lýtka a po půlhodině zápasu musel být ošetřován klubovým lékařem. Zbylou čtvrt hodinu do konce půle sice odchytal, ale do druhého poločasu už nastoupil Ital Cudicini.

<tbody><tr class="invert"><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/120375-besiktas-dopadl-v-lm-hur-nez-slavia-radil-tapajici-liverpool.html">Shrnutí úterních zápasů Ligy mistrů ZDE:</a></td></tr></tbody>

„Věděl jsem, že do druhé půle nenastoupí. Zkrátka jsem se doktora na rovinu zeptal, jestli může pokračovat, a on to zakázal,“ citoval slova kouče Avrama Granta deník Telegraph.co.uk. Dále však trenér „Blues“ ohledně dalšího stavu českého brankáře šetřil komentářů. „Je to něco s  lýtkem. Jak ošklivé to je zranění, si budeme muset počkat později,“ dodal.

Náhradník Carlo Cudicini sice v dalším průběhu neinkasoval, ale po nejistém vyběhnutí měl štěstí, že brazilský bek Rafinha při snaze o jeho přehození trefil jen břevno. Podruhé mu zaduněla tyč za zády po střele Lövenkrandse v úplném závěru utkání. „Carlo chytal velmi dobře,“ hájil italského brankáře Grant.

Reprezentaci, která si již zajistila postup na mistrovství Evropy, bude Čech chybět v závěrečných kvalifikačních utkání se Slovenskem 17. listopadu a na Kypru o čtyři dny později. "O tyto dva zápasy přijdu určitě. To mě samozřejmě moc mrzí," uvedl brankář. Ještě prý neví, zda během reprezentační přestávky zůstane v Londýně, nebo se připojí k výběru Karla Brücknera.

Podle lékaře Chelsea Bryana Englishe zatím není jasné, jak dlouho bude Čech mimo hru. "Pořád je příliš brzy, ale téměř jistě zmešká víkendový zápas," uvedl doktor na internetové stránce směrem k nadcházejícímu duelu s Evertonem. Gólmanovo zranění prý budou lékaři Chelsea konzultovat s kolegy z české fotbalové reprezentace. "Díky reprezentační přestávce snad budeme mít čas, aby se zranění dalo do pořádku," uvedl English.

Reklama