Hlavní obsah

Brabec: Sedm gólů zůstalo v Anglii, teď to bude jiné

PRAHA

U televize před dvěma týdny slávistický obránce Erich Brabec slevoval z předzápasového přání. To se během pár minut utkání na Arsenalu smrsklo na uhrání alespoň trochu přijatelného výsledku. „Ani to se nepovedlo, ale tohle bude jiný zápas,“ říká Erich Brabec, který má v odvetě dát slávistické obraně jiný rozměr než v prvním utkání s londýnským gigantem.

Článek

„Sedm gólů kluci nechali v Anglii,“ věří, že v myslích hráčů debakl nebude strašit. „Hráli jsme dvakrát ligu a zvládli jsme to dobře, můžeme do toho jít s čistou hlavou,“ tvrdí řízný zadák. Těší ho, že natržený postranní vaz v koleni mu nebrání nastoupit. „Ještě to není ideální, ale den ode dne je to lepší.“

Ráz prvního utkání určily hned úvodní minuty. „My jsme to Arsenalu ulehčili, každé mužstvo naroste, když za dvacet minut vede 2:0,“ vrací se o dva týdny zpět.

Co čeká dnes od klubu, který v sezóně vládne anglické lize, ale dnes nebude kompletní? „Hra se moc nezmění, zůstanou u kombinací, narážeček. To přece trenér Wenger piluje se všemi svými hráči. Určitě nebudou jen nakopávat míče. A jestli bude chybět čtyři pět hvězd, nemusí to být výhoda pro nás,“ přemítá Brabec, přesto se mu absence nejzvučnějších jmen v kádru soupeře vkrádá do mysli. „Nahradit Hleba a Fabregase? Nevím,“ krčí rameny.

O tom, že některé opory nedorazí, se dozvěděl v kabině před tréninkem. „Trenérovi pípla esemeska v mobilu,“ líčí Brabec, ale nijak ho to neohromuje. „Nerozebíráme hned, kdo bude hrát a kdo ne. Důležité je, že my nemáme co ztratit. Musíme se vyvarovat individuálních chyb, pomoci si navzájem,“ velí do boje alespoň o bod. „Nemůžeme do toho jít s tím, že prohrajeme.“

Reklama

Související témata: