Hlavní obsah

Wenger: Rosickému se nechtělo do Prahy přijet

Francouzský trenér Arséne Wenger povede ve středu večer na Strahově své fotbalové svěřence z Arsenalu do osmé bitvy proti českému soupeři. Šestkrát dokázal tým pod jeho vedením porazit pražskou Spartu, před čtrnácti dny, rozdílem třídy 7:0, pak jejího městského rivala Slavii. Trenér ošlehaný 99 bitvami v Lize mistrů bere ze zápasu jedině bodový zisk, který Kanonýry posune do osmifinále soutěže.

Článek

S jakým cílem jste do Prahy přijeli?

Chceme dokončit práci, kterou jsme začali. Máme devět bodů ale to zatím není dost k tomu, abychom postoupili dál. Musíme dát do zápasu všechno.

Nebojíte se po čtrnáct dní staré výhře 7:0 podcenění soupeře?

Každý zápas prověří mužstvo na maximum a pro naše hráče je to důležitá zkušenost. Někteří hráči nám vypadli pro zranění, ale my musíme využít naše zkušenosti z Premier League a Ligy mistrů.

Je tedy pro vás standardní postup netrénovat v místě utkání…

Pro nás je lepší trénovat u nás. Ušetříme si tím cesty mezi hřištěm a hotelem, navíc s sebou nemusíme brát tolik věcí, které bychom jinak potřebovali.

V čem vidíte největší zbraň pražského celku?

Slavia se chystá na odvetu za výsledek na našem hřišti. Musíme být opatrní.

V Anglii jste nechal odpočívat Fabregase s Hlebem a zraněné Tourého a Rosického. Jak to vypadá se zraněním českého záložníka?

Tomáš Rosický nemá vážné zdravotní potíže, měl by být k dispozici již pro pondělní utkání Premier League. Prostě nechtěl do Prahy přijet (smích).

Českého reprezentačního kapitána sužují po příchodu do Anglie častá drobná svalová zranění, zjistili jste už, co za tím vězí?

Ještě jsme na to nepřišli, i když už jsme toho zkusili hodně. Ale Tomáš je profesionál s profesionálním přístupem. Na jeho tréninkovém a regeneračním plánu není třeba nic měnit.

Postaví se mezi tři tyče Jens Lehmann, nebo Manuel Almunia, který byl kritizován po posledním ligovém šlágru s Manchesterem?

Myslím, že obhájím postavení brankáře Almunii i přesto, že udělal proti United chybu. Určitě nastoupí.

Když už se bavíme o Manchesteru... Jak se stavíte ke snaze Alexe Fergusona o omezení počtu cizinců v Premier League, která je namířena především proti vašemu celku?

My se díváme na kvalitu hráče a ne na jeho národnost. Kdybych mohl sestavit stejně kvalitní celek pouze z anglických hráčů, udělám to. Snažím se prostě jen o to, aby Arsenal byl co nejsilnější.

Už víte, jakou základní jedenáctku pošlete na strahovský trávník?

Bude hrát Teo Walcott, který své kvality dokázal již v předcházejících zápasech. Máme dvacet kvalitních fotbalistů a já jsem se ještě zatím definitivně o sestavě nerozhodl.

Víte, že vás ve středu čeká stý zápas na lavičce v prestižní Lize mistrů?

Děkuji za informaci, ani jsem o tom nevěděl. Je to samozřejmě skvělý pocit. Cítím se šťastný a samozřejmě pyšný.

Reklama

Související témata: