Hlavní obsah

Na fanoušky Arsenalu v Praze dohlédnou i britští policisté

LONDÝN

Kvůli možnému příjezdu radikálních fanoušků londýnského Arsenalu na dnešní zápas fotbalové Ligy mistrů proti Slavii spolupracují pražští policisté s britskými kolegy. Mluvčí pražské policie Iva Knolová ČTK řekla, že vážnější problémy ale neočekávají.

Článek

Situaci na ruzyňském letišti navíc sleduje i cizinecká policie. Nežádoucím osobám může zakázat vstup na území Česka, sdělil ČTK zástupce ředitele cizinecké a pohraniční policie Vladislav Husák.

Podle Knolové zatím do Česka dorazilo přes 1400 příznivců anglického týmu. "S nimi přicestovali také naši britští kolegové a úzce s námi spolupracují. Budeme také spolupracovat s policisty oblastního ředitelství cizinecké a pohraniční policie z důvodu možného příjezdu radikálních fanoušků Arsenalu," uvedla Knolová.

Mluvčí pražské policie ale zdůraznila, že podle nejnovějších poznatků zatím nejradikálnější fandové Arsenalu do Prahy nepřicestovali, a tak policisté vážnější problémy neočekávají.

Policisté se zaměří především na monitorování pohybu fanoušků v metropoli a řešení případných problémů v dopravě. S žádnými uzavírkami ale zatím nepočítají. "V případě potřeby budeme doprovázet autobusy s hráči jednotlivých klubů. Samozřejmě budeme zabezpečovat veřejný pořádek a klid v bezprostředním i širším okolí stadiónu," doplnila Knolová.

Zápas fotbalistů Slavie a Arsenalu začne na Strahově ve 20:45.

Reklama

Související témata: