Hlavní obsah

Šenkeřík: Zápas jsme si odpracovali

Zdeněk Šenkeřík vyběhl na trávník proti Arsenalu s těžkým úkolem - v útoku nahradit zraněného kapitána Stanislava Vlčka. Branku se mu sice vstřelit nepodařilo, ale pro obranu Arsenalu byl rozhodně nejnebezpečnějším hráčem. Jako jediný se dokázal dostat do gólové příležitosti, Almunia mu ale podle jeho slov zmenšil střelecký úhel. „Škoda, škoda, měl jsem to proměnit,“ litoval po zápase.

Článek

Jste spokojen s bezgólovým stavem?

Uhráli jsme dobrý výsledek s velkým mužstvem. Mohli jsme vítězství strhnout i na naši stranu. Ten vytoužený gól jsme ale bohužel nedali. Pro nás je to určitě úspěch.

Nečekaně jste získali bod proti favoritovi skupiny...

Získaný bod je důležitý krok k tomu, abychom postoupili do Poháru UEFA. A myslím, že jsme si ho zasloužili. Zápas jsme poctivě odpracovali, každý z nás podal stoprocentní výkon.

Stále máte možnost získat druhou příčku v tabulce a hrát tak Ligu mistrů i na jaře. Věříte, že by se vám to mohlo povést?

Já v to věřím, jinak bych nehrál fotbal. Přál bych si to, i když to bude hodně těžké.

Arsenal proti vám nehrál v nejsilnější sestavě...

Sice přijel bez čtyř velkých hvězd, ale ti hráči jsou všichni kvalitativně na vysoké úrovni. To dnes bylo koneckonců možné vidět. Myslím, že ti hráči, kteří dnes naskočili místo hvězd, se snažili podat co nejlepší výkon.

Souhlasíte s tím, že jste měli k výhře blíž?

Určitě, měli jsme víc šancí.

Vy sám jste měl dvě. Jak byste popsal tu situaci, která zaváněla penaltou?

Do vápna letěl střílený balón, Šmicer do něj trochu ťuknul a míč změnil směr. Obránce mě trochu přidržel. Objektivně bych řekl, že to rozhodčí posoudil správně, ale kontakt mezi námi určitě byl.

A ta vaše gólová příležitost?

Dostal jsem míč za obranu, ale Almunia skvěle vyběhl a já už jsem byl příliš blízko u něj. Došlo tam ke střetu, ještě předtím jsem trefil balón, ale už jsem ani neviděl, kam letí. Škoda, škoda, měl jsem to proměnit.

Reklama

Související témata: