Hlavní obsah

Slávistické rošády v brance pokračují, na řadě je opět Vaniak

BUKUREŠŤ

Starosti, které má většina trenérů ráda. Fotbalisté pražské Slavie mají vyrovnanou dvojici kvalitních brankářů a kouč Karel Jarolím se může rozhodovat podle aktuální formy. Jednou do hry pošle Michala Vorla, jindy zase Martina Vaniaka. Pro středeční duel Ligy mistrů v Bukurešti podle všeho vybere právě zkušenějšího Vaniaka. „O tom, kdo bude chytat, máme už jasno,“ řekl novinářům Jarolím.

Článek

Loni byl jedničkou Michal Vorel, stopku mu ale před sezónou vystavilo zranění. Slávisté získali Martina Vaniaka a sedmatřicetiletý gólman vychytal sešívaným historický postup do Ligy mistrů. V ní se ale týmu po výhře v úvodním utkání proti Steaue tolik nedařilo a po debaklu 0:7 na Arsenalu přišla změna.

Do branky se vrátil uzdravený Michal Vorel. „Přišel jsem na výpomoc a svoji úlohu jsem splnil. Podzim pro mě skončil,“ říkal tehdy překvapený Vaniak s tím, že už s návratem do sestavy pro zbytek podzimní části nepočítá. „Vaniak byl jedničkou, po několika nevydařených utkáních i v Lize mistrů jsme se rozhodli pro změnu. Martin navíc odchytal hodně psychicky náročných zápasů,“ vysvětloval změnu trenér Jarolím.

Vorla připravila o místo chyba v zápase se Žižkovem

Slavia ale pokračovala v průměrných výsledcích a po ligové remíze na Žižkově se situace znovu obrátila. „Michal se podepsal pod gól na Viktorce. I když je fotbal o chybách, do souboje měl jít úplně jiným způsobem,“ zavzpomínal na remízu 1:1  slávistický lodivod.

Mezi tyče se tak vrátil Vaniak a dobrým výkonem v pátečním bezbrankovém duelu s Olomoucí si řekl o post jedničky i pro pátý zápas Slavie v Lize mistrů. Ten je pro českého vicemistra klíčový. Pokud v Bukurešti se Steauou neprohraje, bude mít jisté třetí místo ve skupině a zajištěný postup do jarních bojů Poháru UEFA. A i u dalšího úspěchu Slavie může být hrdina z předkola Ligy mistrů Martin Vaniak.

Reklama

Související témata: