Hlavní obsah

Sevilla si výhrou nad Arsenalem zajistila postup do další fáze

PRAHA

Kolo před koncem si zajistily postup do další fáze Ligy mistrů další 4 kluby. Po vítězství 4:1 na půdě Dynama Kyjev si postup zajistil AS Řím, který ve své skupině doprovodí Manchester United. Ten měl postup již jistý. Dalšími postupujícími jsou Sevilla, která na domácím hřišti porazila Arsenal 3:1, Barcelona a Inter Milán.

Článek

V Lyonu měli fanoušci o zábavu postaráno již od samého počátku zápasu. Uběhly jen tři minuty utkání a do domácí branky se přesně trefil Iniesta. Fotbalisté Lyonu si to nenechali líbit a konkrétně Juninho vyrovnal hned čtyři minuty na to. Ve druhém poločase začali opět lépe hosté, z penalty se po hodině hry trefil Mesii a byl to opět Juninho, který vyrovnal v 80. minutě na konečných 2:2. Milan Baroš se neobjevil ani na lavičce domácího celku.

Po vítězství PSV Eindenhovenu v Moskvě nad CSKA 1:0, se situace ve skupině G výrazně zdramatizovala. V utkání Interu Milán s Fenerbahce se skóre měnilo až ve druhém poločase. V 55. minutě se do branky tureckého klubu trefil Cruz, jedenáct minut na to zvýšil Ibrahimovič na 2:0. Jimenéz v nastaveném čase upravil na konečných 3:0.

Sevilla se jasně přehrála Arsenal

V utkání skupiny H, kde bojuje také pražská Slavia se jevil po prvním poločase zajímavý výsledek. Sevilla totiž na vlastním hřišti vedla nad Arsenalem zásluhou Keita a Fabiana 2:1, když španělský klub otáčel skóre poté, co Eduardo vstřelil v 11. minutě první gól utkání. Na konečných 3:1 upravil skóre minutu před koncem Kanouté.

Postup si mohli vykopat fotbalisté Glasgow Rangers, kteří ovšem prohráli na půdě Stuttgartu 2:3. Hosté zásluhou Adama vedli po půli hry 1:0, ale ještě do poločasu se podařilo vyrovnat domácímu Cacauovi. Poté padli ještě dvě branky na obou stranách. Za domácí se trefil Pardo a v 70. minutě vyrovnal na 2:2 Ferguson. Konečný výsledek utkání zapsal pět minut před koncem domácí Marica.

Úvodní utkání pátého hracího dne Ligy mistrů mezi CSKA Moskva a PSV Eindhoven skončilo lépe pro hosty, kteří v ruské metropoli zvítězili 1:0. O jedinou branku zápasu se postaral Peruánec Jefferson Farfán, který se trefil šest minut před koncem prvního poločasu. Domácí tak definitivně přišli o šanci na třetí příčku ve skupině G, která by jim zajistila účast v Poháru UEFA v jarní části. CSKA se tak rozloučí s letošní sezónou v pohárové Evropě 12. prosince na půdě tureckého Fenerbahce.

Největší příděl branek obdržel Kyjev

Manchester United, který měl postup již zajištěný přivítal na svém trávníku Sporting Lisabon. Hosté sice vyhráli poločas zásluhou Abela 1:0. Ale Tevéz po hodině hry a hlavně pak Cristiano Ronaldo v nastaveném rozhodli o tom, že všechny tři body zůstanou v Anglii.

V Kyjevě AS Řím již od počátku dokazoval, že chce ještě před posledním kolem zajistit postup. Góly Panucciho, Giulyho a Vučiniće do konce prvního poločasu to jasně dokládají. Za domácí se o snížení postaral Bangoura, ovšem konečné slovo měl v 78. minutě znovu Vučinić. AS nakonec vyhrálo v ukrajinské metropoli 4:1.

Skupina E:
VfB Stuttgart - Glasgow Rangers 3:2 (1:1)
Branky: 45+2. Cacau, 62. Pardo, 85. Marica - 27. Adam, 70. Ferguson. Rozhodčí: Keferin (Slovin.). Diváci: 51.300.
Olympique Lyon - FC Barcelona 2:2 (1:1)
Branky: 7. a 80. (z pen.) Juninho - 3. Iniesta, 58. Messi z pen.. Rozhodčí: Farina (It.). Diváci: 42.000.
Skupina F:
Dynamo Kyjev - AS Řím 1:4 (0:3)
Branky: 63. Bangoura - 36. a 78. Vučinič, 4. Panucci, 34. Giuly. Rozhodčí: Stark (Něm.). Diváci: 40.000.
Manchester United - Sporting Lisabon 2:1 (0:1)
Branka: 61. Tevéz, 90+2. Ronaldo - 21. Abel. Rozhodčí: Bo Larsen (Dán.). Diváci: 68.000.
Skupina G:
Inter Milán - Fenerbahce Istanbul 3:0 (0:0)
Branky: 55. Cruz, 66. Ibrahimovič, 90+2. Jimenéz. Rozhodčí: Plautz (Rak.).  Diváci. 35.000.
CSKA Moskva - PSV Eindhoven 0:1 (0:1).
Branka: 39. Farfan. Rozhodčí: Mejuto Gonzalez (Šp.). Diváci: 23.000.
Skupina H:
FC Sevilla - Arsenal 3:1 (2:1)
Branky: 24. Keita, 34. Fabiano, 89. Kanouté z pen. - 11. Eduardo. Rozhodčí: Braamhaar (Niz.). Diváci: 30.000.

Reklama