Hlavní obsah

Čechova Chelsea jde v LM dál, Jarošík gólem přiblížil postup Celticu

Liga mistrů zná po středečních zápasech další postupující. Díky vysoké výhře na půdě Rosenborgu Trondheim si postup do další fáze vybojovali fotbalisté londýnské Chelsea. Dál ji doprovodí italský obhájce trofeje AC Milán, který si jistotu postupu zajistil remízou 1:1 na půdě lisabonské Benfiky.

Článek

Ve skupině A mezi Besiktasem a Olympiquem Marseille viděli diváci do poločasu jen jednu branku. Za domácí se ve 27. minutě trefil přesně Tella. Po změně stran zásluhou Taiwa vyrovnal francouzský tým na 1:1. Gólem dvě minuty před koncem utkání získal tři body pro domácí Besiktas Bobo. Fotbalisté Marseille mohli mít v případě vítězství jistý postup do další fáze.

V dalším utkání stejné skupiny vedl díky Torresovi Liverpool nad Portem 1:0. Přišla ovšem 33. minuta a s ní přesná hlavička kanonýra FC Porto Lisandra, který stanovil poločasový výsledek na 1:1. Ve druhé půli domácí na Porto vlétli a druhým gólem Torrese a zásahy Gerrarda se střídajícím Crouchem vyhráli 4:1. Liverpool si tak stále drží naději na postup.

Chelsea slaví postup s milánským AC

Nejlépe si rozehrála utkání Chelsea. Na půdě Rosenborgu Trondheim vedla po pětačtyřiceti minutách 3:0, když se mezi střelce zapsal dvakrát Drogba, na tři nula zvyšoval pět minut před koncem poločasu Alex. V 73. minutě zvyšoval na 4:0 Joe Cole. Chelsea, v jejíž brance kvůli zranění nestál český gólman Petr Čech, tak postupuje do dalších bojů.

V utkání mezi Schalke a Valencií se diváci gólu nedočkali. Ve skupině B tak bude ještě velké drama ohledně týmu, který doprovodí do osmifinále Chelsea a mužstva, jež se umístí na třetím místě a postoupí tak do jární části Poháru UEFA.

V zápase, kde se předvedl další německý celek, Werder Brémy, padla první branka již v 5. minutě. Do sítě španělského Realu Madrid se trefil domácí hráč Rosenberg. Po čtvrthodině hry vyrovnal brazilský útočník Robinho, ale fotbalisté Werderu přeci jen vyhráli poločas pro sebe. Pět minut před koncem se trefil Sanogo. Ve druhé půli pokračovali domácí tak, jak zakončili tu první. Po hodině uspěl se svým pokusem Hunt a domácí vedli 3:1. Van Nistelrooyovi se podařilo snížit na konečných 2:3 v 71. minutě.

Jarošík pomohl gólem k výhře Celtiku

V dalším utkání skupiny C bojovali o postup do další fáze fotbalisté řeckého Olympiakosu Pireus, kteří by v případě svého vítězství a výhře Realu postupovali dál. V zápase na půdě Lazia Řím sice prohrávali 0:1, ovšem úspěšnými střelami Gallettiho a Kovačeviče otočili vedení na svou stranu.

Italskému AC Milán stačila k postupu do osmifinále remíza na půdě lisabonské Benfiky, což neznamenalo, že by se hosté nesnažili o útočení, ba naopak. V 15. minutě se přesně trefil hostující Pirlo. Domácí Maxi Pereira však hned pět minut nato vyrovnal na 1:1. A tento konečný výsledek nakonec posunul italský celek do další fáze.

V utkání v Glasgowě se zapsal mezi střelce proti domácímu Celticu hostující hráč Šachtaru Doněck Brandäo už ve 4. minutě. Radost domácím fanouškům v podobě vyrovnání přinesl s koncem první půle český záložník Jiří Jarošík, který vyrovnal na 1:1. Stejně úspěšný byl jeho spoluhráč Donati, který v nastaveném čase druhého poločasu získal všechny tři body pro Celtic za výhru 2:1. Skotský celek má tak velkou šanci postoupit dál.

Skupina A:
Besiktas Istanbul - Olympique Marseille 2:1 (1:0)
Branky: 26. Tello, 88. Bobo - 65. Taiwo. Rozhodčí: Medina Cantalejo (Šp.). Diváci: 25 000.
FC Liverpool - FC Porto 4:1 (1:1)
Branky: 19. a 78. Torres, 84. Gerrard z pen., 87. Crouch - 33. Lisandro. Rozhodčí: Rosetti (It.). Diváci: 41 000.
Skupina B:
FC Valencie - Schalke 04 0:0
Rozhodčí: De Bleeckere (Belg.). Diváci: 25 000.
Rosenborg Trondheim - FC Chelsea 0:4 (0:3)
Branky: 8. a 20. Drogba, 40. Alex, 73. Cole. Rozhodčí: Benquerenca(Port.). Diváci: 15 000.
Skupina C:
Werder Brémy - Real Madrid 3:2 (2:1)
Branky: 4. Rosenberg, 40. Sanogo, 58. Hunt - 14. Robinho, 71. Van Nistelrooij. Rozhodčí: Vink (Niz.). Diváci: 36 350.
Lazio Řím - Olympiakos Pireus 1:2 (1:1)
Branky: 30. Panděv - 35. Galletti, 64. Kovačevič. Rozhodčí: Webb (Angl.). Diváci: 25 000.
Skupina D:
Benfica Lisabon - AC Milán 1:1 (1:1)
Branky: 20. Maxi Pereira - 15. Pirlo. Rozhodčí: Fandel (Něm.). Diváci: 40 000.
Celtic Glasgow - Šachtar Doněck 2:1 (1:1)
Branky: 45.+1 Jarošík, 90.+2 Donati - 4. Brandao. Rozhodčí: Layec (Fr.). Diváci: 52 000.

Reklama

Související témata: