Hlavní obsah

Před zápasem se Sevillou má Slavia stále plnou marodku

PRAHA

S dobrým pocitem, že přezimují s pětibodovým náskokem v čele prvoligové tabulky, a že si na jaře zahrají Pohár UEFA, se připravují fotbalisté Slavie Praha na poslední letošní soutěžní zápas. Před středečním duelem Ligy mistrů na Strahově proti španělskému celku FC Sevilla schází Pražanům k celkové pohodě jen prázdnější marodka.

Článek

Po sobotní výhře na Kladně zahájili slávisté přípravu na souboj se španělským klubem nedělním tréninkem. Do zápasu nemůže lodivod červenobílých počítat hned se sedmi zraněnými hráči, a to se Šventem, Švecem, Kalivodou, Dřížďalem, Latkou, Vlčkem, Jandou a navíc Gebre Selassiem, který není na soupisce pro LM a bude moci nastoupit až na jaře v Poháru UEFA. Problém se sestavou však Karel Jarolím neřeší pouze před tímto střetnutím, obdobné starosti měl v průběhu celého podzimu.

Na nedělním tréninku se červenobílí na Strahově zaměřili především na pilování standardních situací, tedy činnost, která jim na Kladně zajistila tříbodový zisk. Po Volešákově kopu se s nechtěným přispěním domácí obrany prosadil Vladimír Šmicer. A kouč Jarolím věří, že i proti Seville by to mohla být cesta k bodovému úspěchu.

"Není prostor dělat nějaké zásadní změny. Proto klademe důraz na standardní situace. Dnes to byly útočné, ale potrénujeme i obranné. V Seville jsme po jedné z nich inkasovali a chceme to v odvetě zvládnout lépe," řekl slávistický kouč Jarolím.

Sevilla přišla o Palopa

I soupeř v posledním ligovém kole uspěl, porazil Murcíi 3:1 a po šestém vítězství v sezóně se posunul na devátou příčku v tabulce, což určitě není pozice, kterou si vedení klubu představovalo. Španělé ale v tomto zápase přišli o svou brankářskou jedničku Andrése Palopa. Ten si v závěru zlomil ruku a minimálně dva měsíce bude týmu chybět. Na několik posledních sekund jej v lize nahradil Ital Morgan De Sanctis, který nejspíš nastoupí ve středu i proti Slavii.

Sevilla už má zajištěný postup do další fáze soutěže a Slavia do jarních bojů Poháru UEFA, i tak bude ve středu o co hrát. Španělům půjde o prvenství ve skupině, a tím i o výhodnější postavení pro osmifinálový los, Slavii minimálně o prestiž a oběma týmům pak vedle bodů do pohárového koeficientu i o finanční prémii. Za vítězství v utkání Ligy mistrů je to 600 000 eur, v případě remízy si týmy tuto částku rozdělí.

Reklama

Související témata: