Hlavní obsah

Arsenal získal gólmana Lehmanna z Borussie

LONDÝN

Dlouho očekávaný přestup německého fotbalového gólmana Jense Lehmanna z Borussie Dortmund do Arsenalu se stal v pátek skutečností. Dnes už bývalý spoluhráč českých reprezentantů Tomáše Rosického a Jana Kollera uzavřel ve svém novém působišti smlouvu, jejíž okolnosti zatím nebyly zveřejněny.

Článek

Podle německé agentury SID měl dostat smlouvu do roku 2006, která mu zaručí roční příjem ve výši 2,9 miliónu eur. Do Dortmundu putuje výměnou za něj 3,5 miliónu eur a dosavadní náhradní gólman Arsenalu Guillome Warmuz.

Třiatřicetiletý Němec nahradí v Arsenalu Davida Seamana, který v londýnském klubu po sezóně skončil. "Máme z toho přestupu radost. Je to velká posila," nechal se slyšet trenér Arsenalu Arsene Wenger. "Jens Lehmann je velmi zkušený gólman, který své kvality prokázal nejen v německé lize a v Lize mistrů, ale i v německé reprezentaci," připomněl kouč.

Lehmann se podrobil lékařským testům a v nejbližších dnech se připojí ke svým novým spoluhráčům na tréninkovém soustředění v Rakousku. Impulzivní gólman, který si na hřišti nejednou vysloužil červenou kartu, má za sebou několik štací. Do Dortmundu přišel v roce 1999 po půlročním angažmá v AC Milán. V minulosti však oblékal i dres Schalke. S Dortmundem získal loni mistrovský titul. Německo reprezentoval na mistrovstvích světa v letech 1998 a 2002.

Reklama