Hlavní obsah

Arsenal s Rosickým se v osmifinále LM utká s Jankulovského AC Milán

PRAHA/NYON

Na zajímavé souboje se mohou fanoušci těšit v osmifinále fotbalové Ligy mistrů. Obhájce trofeje AC Milán s Markem Jankulovskim se střetne s londýnským Arsenalem, jehož barvy hájí reprezentační kapitán Tomáš Rosický. Páteční los v Nyonu přisoudil Chelsea s Petrem Čechem řecký Olympiakos Pireus. Jarošíkův Celtic bude mít patrně s postupem do čtvrtfinále těžkou práci, vyzve Barcelonu. Stejně tak Barošův Lyon, který se utká s Manchesterem United.

Článek

Obhájce titulu AC Milán, v jehož dresu se představí i český levonohý obránce Marek Jankulovski, bude v prestižním zápase o postup do další fáze bojovat s londýnským Arsenalem. Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický se tak utká se soupeřem, který s přehledem vyhrál základní skupinu D.

Devítinásobný vítěz Ligy mistrů Real Madrid vyzve AS Řím. Italský celek obsadil v letošní skupině Ligy mistrů druhou příčku, když před sebe pustil anglický Manchester United. Ten se naopak o čtvrtfinále utká s francouzským Lyonem, v jehož dresu hraje český vítěz LM ze sezóny 2004/05 Milan Baroš.

Těžkého soupeře vybral los pro českého záložníka Jiřího Jarošíka. Pokud bude chtít se svým Celtikem projít dál, bude muset vyřadit španělského giganta Barcelonu. Ta bude chtít navázat na dva roky staré vítězství v této soutěži, kdy v sezóně 2005/06 vyhrála ve finále nad Arsenalem 2:1.

Finále na programu 21. května v Lužnikách

Nejlepších šestnáct týmů nejprestižnější klubové soutěže na světě muselo být do vzájemných duelů nalosováno za předem daných podmínek. Ty například zamezovaly střetu dvou týmů ze stejné asociace. V osmifinále se nemohly sejít kluby ze stejné základní skupiny, ani vítězové základních skupin, stejně tak jako proti sobě nemohly nastoupit týmy, které ve skupinách skončily na druhých místech.

Termíny osmifinálových utkání jsou stanoveny na data 19./20. února a odvety jsou na programu 4./5. března. První zápasy se odehrají na hřištích týmů, které v základních skupinách skončily na druhých místech.

Finále bude hostit moskevský stadión Lužniky, kde se dva nejlepší kluby Evropy představí 21. května.

Osmifinálové duely LM 2007/08:
Celtic - Barcelona
Lyon - Manchester United
Schalke - Porto
Liverpool - Inter Milán
Řím - Real Madrid
Arsenal - AC Milán
Olympiakos - Chelsea
Fenerbahce - Sevilla

Reklama

Související témata: