Hlavní obsah

Wenger: Chceme vyhrát Ligu mistrů, tak musíme Milán porazit

PRAHA/LONDÝN

Zajímavé duely se zrodily po pátečním losu Ligy mistrů. Ten proti sobě postavil londýnský Arsenal a obhájce titulu AC Milán. Oba týmy mají v kádru po jednom českém reprezentantovi. Za londýnský tým nastupuje kapitán národního týmu Tomáš Rosický, za posledního šampióna Ligy mistrů Marek Jankulovski. „Je to velká výzva, pokud mi položíte otázku, jestli máme šanci Milán vyřadit, potom odpovím, ano,“ řekl odhodlaně na stránkách goal.com manažer Arsenalu Arséne Wenger.

Článek

„Naší povinností je dojít do konce, ale my nejsme zodpovědní za los. Pokud chcete vyhrát Ligu mistrů, musíte vyřadit velké týmy. A Milán je opravdu velké mužstvo,“ řekl ke svému nadcházejícímu soupeři trenér Arsenalu Wenger.

Zatímco tým Tomáše Rosického v anglické lize řádí, vede ligu a ze sedmnácti odehraných utkání prohrál jen jedno, AC Milán se v italské nejvyšší soutěži trápí a zaujímá až jedenáctou pozici v tabulce. „Jsou to oni, kteří jsou posledními šampióny Ligy mistrů, tudíž musí mít nějakou kvalitu,“ nepřipouští si možné podcenění soupeře francouzský trenér Malého Mozarta.

Arsenalu se proti italským celkům daří. Poslední skalp týmu z apeninského poloostrova si Kanonýři dopřáli v sezóně 2005/06, když v nejprestižnější klubové soutěži světa vyřadili ve čtvrtfinále Nedvědův Juventus.

„Arsenal je jeden z nejděsivějších týmů v tomto losu. V tuto chvíli vedou anglickou ligu, ovšem po velmi vydařeném vstupu do sezóny teď zažívají menší útlum,“ řekl na adresu svého anglického soka trenér Milánského týmu Carlo Ancelotti.

„Já mám obzvláště velký respekt vůči Francescu Fabregasovi, o kterém si myslím, že je v tuto chvíli jeden z nejlepších záložníků na světě,“ řekl s uznáním ke kvalitám španělského středopolaře Ancelotti.

Reklama

Související témata: