Hlavní obsah

Čech udržel s Chelsea čisté konto, Liverpool porazil Inter Milán

PRAHA

Česká reprezentační jednička v bráně londýnského klubu FC Chelsea Petr Čech nepustila za svá záda v úterním zápase Ligy mistrů na hřišti Olympiakosu Pireus ani jednu branku. Anglický celek si tak po bezbrankové remíze odváží z horké řecké půdy nadějný stav na postup do čtvrtfinále. Německé Schalke 04 vyhrálo doma gólem Kevina Kuranyiho 1:0 nad Portem. Liverpool vyhrál nad Interem Milán 2:0 brankami v závěru zápasu a AS Řím zdolal Real Madrid 2:1.

Článek
Fotogalerie

Gólman Petr Čech stejně jako jeho protějšek v brance řeckého celku Antonios Nikopolidis byli v úterý bezchybní a jejich mužstva se na stadiónu Georgiose Karaiskakise v Aténách rozešla smírně 0:0. K postupu do čtvrtfinále má tak lepší pozici londýnská Chelsea, která vyzve svého soupeře v odvetě na Stamford Bridge.

Na Anfield Road čekali domácí fanoušci na první branku svého Liverpoolu až do 85. minuty. Oslabenou obranu italského mistra Interu Milán, jenž hrál od 30. minuty bez vyloučeného Marca Materazziho, překonal tečovanou střelou z levé strany velkého vápna Nizozemec Dirk Kuyt. Velké starosti přidělal hostům do odvety v 90. minutě kapitán Reds Steven Gerrard. Anglický reprezentant zvýšil vedení svého celku přesnou střelou ke Cruzově tyči a uzavřel skóre zápasu.

Německé Schalke porazilo na svém hřišti vítěze Ligy mistrů z roku 2004 portugalské Porto brankou Kevina Kuranyiho. Rodák z Rio de Janeira se trefil již ve čtvrté minutě přesnou střelou z dvanácti metrů.

Do osmifinále nevstoupili dobře hráči Realu Madrid. Bílý balet sice vedl v Římě na Stadio Olympico nad domácím AS Raulovým jubilejním 60. gólem v soutěži, ale Římané ještě do poločasu srovnali brankou Davida Pizarra. Osm minut po zahájení druhé půle strhl vedení na stranu domácích Amantino Mancini. Přesto má španělský mistr po prohře 1:2 do odvety velmi slibné naděje na postup a bude mu stačit například výhra 1:0.

Úterní program osmifinále (začátky ve 20:45):
Schalke 04 - FC Porto1:0 (1:0)
Branka: 4. Kuranyi
AS Řím - Real Madrid2:1 (1:1)
Branky: 24. Pizarro, 53. Mancini - 8. Raul
Olympiakos Pireus - Chelsea0:0
Liverpool - Inter Milán2:0 (0:0)
Branky: 85. Kuyt, 90. Gerrard

Reklama