Hlavní obsah

Čech: Olympiakos nastoupil s defenzivní taktikou

LONDÝN/PRAHA

Gólman české fotbalové reprezentace Petr Čech v úterý vybojoval se svou Chelsea na horké řecké půdě proti Olympiakosu Pireus bezbrankovou remízu. Podle Čecha nastoupil soupeř od začátku zápasu s defenzivní taktikou, kterou se jeho týmu nepovedlo překonat. „Kdyby se nám podařilo vstřelit jeden gól, zcela by se změnil obraz hry,“ je přesvědčen plzeňský rodák.

Foto: REUTERS/Felix Ordonez

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Tým Avrama Granta byl v prvním osmifinálovém zápase aktivnější, Olympiakos ale bránil pozorně. „Myslím, že se nám dobře dařilo držet balón. Měli jsme pozičně enormní převahu, zvláště ve druhém poločase. Ale soupeř byl stále zatažený a my se nemohli dostat přes jejich obranu,“ prohlásil po utkání pro oficiální stránky londýnského týmu.

„S defenzivní taktikou nastoupili už od začátku zápasu,“ žehral Čech na pasivní hru domácího týmu. „Jsem přesvědčený o tom, že kdyby se nám podařilo vstřelit jeden gól, zcela by se změnil obraz hry a my bychom mohli dát víc branek,“ spekuloval pětadvacetiletý brankář.

Čech: Atmosféra dělá lepší fotbal

Střetnutí v jižních evropských státech často doprovází bouřlivá atmosféra. „Mám rád takové kulisy. Líbí se mi, když celý stadión zpívá po celou dobu utkání. Zápasu to vždy prospěje. A vy si můžete utkání pořádně užít. Atmosféra dělá lepší fotbal,“ myslí si Čech.

Do sestavy týmu se pomalu vrací po zranění dvě výrazné opory týmu - reprezentační záložník Frank Lampard a kapitán John Terry. „Je to pro nás obrovská vzpruha, máme kompletní tým. Čeká nás velké množství zápasů, do nichž můžeme rozložit své síly. Tým je teď velice kvalitní,“ těší se bývalý brankář Blšan a Sparty.

Londýnský velkoklub čeká už v neděli další důležité střetnutí. Ve Wembley se utká ve finále Carling Cupu se soupeřem pražské Slavie v Poháru UEFA Tottenhamem Hotspur. „Startuje nejdůležitější část sezóny. V Lize mistrů, v pohárech i v lize. Je dobře, že jsou všichni fit a připraveni hrát. Podle mě je to obrovská výhoda, kterou, doufám, dokážeme využít,“ uzavřel Petr Čech.

Reklama

Související témata: