Hlavní obsah

Výkon Arsenalu dává Wengerovi před odvetou na San Siru naději

pn, dfkSport.cz

Na osmifinálový duel Ligy mistrů mezi Arsenalem a AC Milán sice zavítala na Emirates Stadium největší návštěva středečního pokračování prestižní klubové soutěže, na góly byl ale zápas dvou favorizovaných celků nejchudší. Ofenzivní snaha domácích vyšla proti zodpovědné defenzivě italského týmu vniveč a po bezbrankové remíze půjde do odvety s klidnější hlavou obhájce trofeje.

Článek

„Měli jsme spoustu šancí, ale v koncovce se projevila nervozita a gólman soupeře nemusel řešit závažnější problém,“ litoval kouč Arsenalu Arséne Wenger. Výkon svého týmu, v němž chyběl zraněný Tomáš Rosický, sice ocenil, absence vstřelené branky jej ale hodně mrzela. „Odehráli jsme fantastický zápas, nedat gól je ale pěkná ostuda. Přitom jsme rozhodně mohli vstřelit dva nebo tři,“ dodal francouzský trenér.

Podle Wengera jsou ale postupové šance obou týmů otevřené. „Postoupí ten, kdo dá gól. Na našem trávníku si hráči AC nevytvořili kloudnější šanci a plně se věnovali defenzivě. Pokud chtějí postoupit, budou se musit snažit dát gól a obranu otevřít. A to je naše šance,“ věří kouč Kanonýrů.

Pro milánského trenéra Carla Ancelottiho nebyl výkon Arsenalu ničím překvapivým. „Odehráli dobrý zápas, v němž předvedli přesně to, co jsme čekali. Skvělé individuální výkony, kvalita, odhodlání,“ uvedl. „Na naší straně se projevila nervozita, snad to bude na domácí půdě lepší, protože při kvalitě Arsenalu nemáme ani na San Siru nic jisté,“ doplnil kouč AC.

Celtik postrádá zkušenost 

Divoký zápas byl k vidění v Glasgowě, kde Celtic hostil Barcelonu. A ještě v poločase bouřily našlapané ochozy Celtic Parku nadšením, protože domácí vedli 2:1. Po přestávce ale španělský celek předvedl povedený obrat a prostřílel se k vítězství 3:2. „Dopustili jsme se, tenisovou terminologií řečeno, několika nevynucených chyb. Dokázali jsme vstřelit dvě branky a to, že jsme neudrželi vedení, je zklamání. Na druhou stranu má Barcelona nejlepší sestavu na světě, zda je i nejlepším týmem, ukáže až čas. A na naší straně není tolik zkušených hráčů, kteří mohou hrát na takové úrovni,“ hodnotil duel kouč Celtiku Gordon Strachan.

„I když jsme museli dotahovat ztrátu, měli jsme utkání pod kontrolou. Do druhého poločasu jsem šli s přesvědčením, že dokážeme skórovat. Naší filozofií je ofenziva, snažíme se posílat na trávník tři útočníky, kteří právě v Glasgow předvedli svou kvalitu,“ přidal svůj komentář asistent trenéra Barcelony Johan Neeskens.

Kouč Manchesteru Ferguson vyzdvihl Benzemu 

Velké zklamání čišelo z trenéra Lyonu Alaina Perrina po domácí remíze 1:1 s posledním vítězem anglické Premier League Manchesterem United. Střídající útočník Carlos Tevez se totiž do sítě francouzského mistra trefil pouhé tři minuty před vypršením základní hrací doby. „Je to paradoxní, protože pro nás by byl daleko nadějnější uhrát bezbrankový výsledek,“ smutnil po zápase domácí kouč a dodal: „Takhle jsme v podstatě ze hry o postup.“ S výkonem svých svěřenců byl ale spokojený, zvlášť ocenil příspěvek kanonýra a střelce jediného gólu Lyonu Karima Benzemy: „Nebylo to pro něj lehké utkání, ale odvedl vynikající práci.“

Benzema se v 54. minutě dokázal perfektně zorientovat na malém prostoru a ač tísněn trojicí protihráčů, uklidil míč s přehledem k tyči hostující branky. „Lyon dokázal vstřelit fantastickou branku, která jim dodala novou energii. Inkasovali jsme sice z ničeho, ale tento moment všechny utvrdil o Benzemových kvalitách,“ složil poklonu mladému šutérovi kouč United Sir Alex Ferguson. Šťastné vyrovnání přišlo z Tevezovy kopačky chvíli před koncem, skotský trenér tuto trefu označil za životně důležitou. „Střídající Nani s Tevézem pozvedli naše šance, máme velkou příležitost postoupit do dalšího kola,“ dodal Ferguson.

Zico bránil autora vlastní branky 

V posledním středečním zápase se střetli nováčci ve vyřazovací části nejprestižnější klubové soutěže. Turecký Fenerbahce přivítal na svém istanbulském stadiónu vítěze posledních dvou ročníků Poháru UEFA, španělskou Sevillu. Domácí dvakrát vedli, ale hostům se vždy podařilo srovnat krok. Poprvé se o vyrovnání stavu dokonce postaral nešťastným zásahem hráč tureckého celku. „To samé, co se stalo Eduovi, se může stát komukoli jinému. Chyba na jeho postu občas vyústí až v obdržený gól,“ bránil svého svěřence domácí kouč Zico.

Ten mohl být nakonec spokojenější než jeho protějšek Manule Jiménez. O výhře 3:2 ve prospěch Fenerbahce totiž rozhodl těsně před koncem Semih Sentürk. „Obě mužstva hrála útočný fotbal a měla šance utkání rozhodnout. My jsme ale nakonec byli o kousíček lepší,“ mínil Zico. Jimenéz byl o poznání smutnější, Sevilla si podle něj porážku nezasloužila. „Zábavné je, že jsme dvakrát inkasovali ve chvíli, kdy jsme měli utkání plně pod kontrolou,“ líčil své hořké pocity kouč španělského týmu a dodal: „Opět jsem se poučil, že zápas trvá devadesát minut a dokud není konec, nevíte, co všechno se může přihodit.“

Reklama

Související témata: