Hlavní obsah

Kouč Interu Mancini oznámil letní odchod, ale pak si to rozmyslel

MILÁN

Úterní vyřazení Interu Milán z fotbalové Ligy mistrů mělo nečekanou dohru. Třiačtyřicetiletý trenér Roberto Mancini na tiskové konferenci po osmifinálové prohře 0:1 s Liverpoolem oznámil, že po sezóně v italském klubu končí. Ve středu si to však rozmyslel, protože klubový prezident Massimo Moratti informoval veřejnost, že se s koučem dohodl na další spolupráci. Zanedlouho to potvrdil i kouč s tím, že z něj po zápase mluvily emoce.

Článek

"Měl jsem s Mancinim krátkou schůzku, během níž mi zdůraznil, že chce zůstat v Interu také příští rok a po celou dobu svého kontraktu a že chce v příští sezóně vyhrát Ligu mistrů," uvedl Moratti.

Mancini, který má smlouvu ještě na čtyři roky, v úterý večer mluvil o svém odchodu. "Hráčům jsem to oznámil po zápase v šatně a teď bylo na čase to říct i všem ostatním. Rozhodnutí však nemá nic společného s vyřazením z Ligy mistrů," řekl bez dalšího vysvětlení kouč, který působí v Interu od roku 2004. V loňské sezóně ho sice dovedl k titulu a letos míří za obhajobou, v Lize mistrů však mužstvo dvakrát po sobě nepřešlo přes osmifinále.

Středeční rozhovor s Morattim jeho názor změnil. "Po zápase to byl Roberto Mancini - trenér, který mluvil ze srdce. Děkuji prezidentu Massimu Morattimu, že mi dal sílu, pochopení pro situaci i pro mě. Omlouvám se za jakékoliv nedorozumění," uvedl třiačtyřicetiletý Ital o necelých 24 hodin později.

Reklama

Související témata: