Hlavní obsah

Arsenal čeká v LM Liverpool, Chelsea se utká s Fenerbahce

V pátek se ve švýcarském Nyonu rozhodlo o složení čtvrtfinálových dvojic fotbalové Ligy mistrů. Arsenal s Tomášem Rosickým se utká s Liverpoolem, druhý český zástupce Petr Čech zahájí s Chelsea boj o semifinále v tureckém Istanbulu duelem s Fenerbahce. Poslední anglický zástupce Manchester United změří síly s AS Řím a německé Schalke 04 přivítá FC Barcelona.

Foto: REUTERS/Felix Ordonez

Petr Čech

Článek

Bývalý brankář ruské reprezentace Rinat Dasajev nejprve v sídle UEFA vylosoval anglický duel mezi Arsenalem, který vyřadil obhájce trofeje AC Milán a loňským finalistou FC Liverpool. Na souboj s konkurentem z Premier League se tak může těšit i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický. Arsenal hostí Liverpool i v ligovém utkání mezi oběma duely čtvrtfinále 5. dubna.

Další anglický celek Manchester United zahájí čtvrtfinále na hřišti AS Řím, který loni na hřišti United po domácí výhře 2:1 prohrál 1:7. Poslední ze čtveřice celků Premier League v semifinále prestižní soutěže Chelsea zavítá do Istanbulu. Střelcům tamního Fenerbahce by měl čelit i brankář Petr Čech, pokud si ovšem dá do pořádku zraněný kotník. Chelsea postoupila do semifinále Ligy mistrů třikrát v posledních čtyřech letech.

Německé Schalke, které se mezi nejlepší osmičku probojovalo poprvé v historii, se utká se španělským velkoklubem FC Barcelona. První zápasy se hrají 1. a 2. dubna, odvety o týden později. Finále bude hostit 21. května Moskva.

LIGA  MISTRŮ:
Čtvrtfinále (první zápasy 1. a 2. dubna, odvety 8. a 9. dubna):
Arsenal - Liverpool, AS Řím - Manchester United, Schalke 04 - FC Barcelona, Fenerbahce Istanbul - Chelsea.
Semifinále (22. a 23. dubna, odvety 29. a 30. dubna):
vítěz Arsenal - Liverpool proti vítězi Fenerbahce Istanbul - Chelsea, vítěz Schalke 04 - FC Barcelona proti vítězi AS Řím - Manchester United

Reklama

Související témata: