Hlavní obsah

Finále Ligy mistrů 2010 se bude hrát na stadionu Realu Madrid

VADUZ

Finále fotbalové Ligy mistrů se bude za dva roky hrát na slavném stadiónu Santiaga Bernabeua, jenž je domovským stánkem Realu Madrid. Rozhodla o tom v pátek na zasedání v lichtenštejnském Vaduzu evropská unie UEFA, jež zároveň přidělila finále Poháru UEFA 2010 Hamburku.

Článek

Na San Bernabeu, který má v současnosti kapacitu 71 569 diváků, se už v minulosti konala tři finále předchůdce Ligy mistrů, Poháru mistrů evropských zemí. Posledním madridským šampiónem byl v roce 1980 anglický Nottingham Forrest.

Stadion Realu také hostil v roce 1964 finále mistrovství Evropy a v roce 1982 závěrečný zápas mistrovství světa.

V severoněmeckém přístavu vyrostla Hamburg Arena v roce 2000 na místě bývalého Volksparkstadionu. Stánek s kapacitou 51 680 diváků zažil svůj ostrý mezinárodní křest během světového šampionátu před dvěma lety.

Žhavým kandidátem byl i stadión ve Wembley

Jak potvrdil prezident UEFA Michel Platini, žhavým kandidátem na udělení finále LM byl i nový stadión ve Wembley. Prestižní zápas však londýnský stánek nedostal, neboť UEFA neobdržela dostatečné potvrzení, že hráčům nebude příjem z finále zdaněn britskou vládou.

"Ano, důvodem byly daně," potvrdil novinářům Platini, proč Wembley finále 2010 nedostalo. "Anglická fotbalová asociace naše obavy o zdanění fotbalistů minimalizovala, ale nemáme ještě potvrzení od britské vlády," dodal bývalý slavný fotbalista.

O Superpohár i nadále v Monaku

Wembley nicméně nepřišlo o svou šanci na rok 2011, o němž v pátek oproti plánu ještě UEFA nerozhodla. Představitelé evropské unie potřebují na posouzení kandidátů ještě více času.

UEFA v pátek také potvrdila, že utkání o Superpohár mezi vítězem Ligy mistrů a Poháru UEFA se budou až do roku 2011 hrát nadále v Monaku. Mistrovství Evropy hráčů do 19 let se bude v roce 2010 konat ve Francii, sedmnáctky budou tentýž rok hrát v Lichtenštejnsku a evropský šampionát fotbalistek do sedmnácti let v roce 2009 přivítá švýcarský Nyon.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články