Hlavní obsah

Barcelona ani Manchester United nezaváhaly, vezou si výhry z venku

První čtvrtfinálové zápasy Ligy mistrů vyhrály hostující celky. Zatímco anglický Manchester United zvítězil na hřišti římského AS 2:0 brankami Cristiana Ronalda a Wayna Roonyeho, Barcelona si veze do odvety proti německému Schalke 04 výhru 1:0. O jedinou branku katalánského klubu se postaral již ve 12. minutě sedmnáctiletý Bojan Krkič.

Článek

Do vedení mohl španělský tým dostat již v sedmé minutě Iniesta, ale horké chvíle před svou brankou německý brankář Neuer zvládnul. O pět minut později již byl gólman Schalke na dorážku Bojana Krkiče krátký a Barcelona se ujala vedení.

Po přestávce měl velkou příležitost ke skórování Pander, ale důraznou střelu Valdez vyrazil a míč následně ovládli hostující beci. V devětašedesáté minutě si Schalke vypracovalo další možnost, ale střela Ernsta a následná teč Asamoaha jen těsně minula branku španělského týmu.

O minutu později střela domácího útočníka Altintopa o centimetry prosvištěla kolem levé Valdezově tyčky. Německý celek se nechtěl spokojit s prohrou a zatlačil svého soupeře do defenzívy. Hlavička Larsena v 77. minutě, ani pokus Westermanna však za čárou neskončil a Barcelona si z Aufschalke Areny v Gelsenkirchenu odváží cennou výhru 1:0, přestože v nastaveném čase mohl přeci jen zařídit remízu Bordon, ale Valdéz jeho hlavičku vyrazil.

Do poločasu měl více ze hry Řím, přesto inkasoval

Na Stadio Olympico změřil s AS Řím síly Manchester United a anglický celek šel do vedení šest minut před koncem prvního poločasu. Scholesův centr přetavil v branku portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo. Do přestávky již branka nepadla, přestože více ze hry měl druhý tým italské ligy.

Pět minut po změně stran nevyužili svou šanci Tonetta ani Panucci, střely italských hráčů mířily mimo tyče. Trest přišel v sedmašedesáté minutě, když přetažený centr Wesleyho Browna vrátil do ohně Park a Wayne Rooney se zorientoval nejlépe.

Rudí ďáblové mohli jít do tříbrankového vedení o pět minut později, ovšem Carrickova střela minula Doniho svatyni. Když v 90. minutě Ronaldova pohotová střela skončila jen těsně vedle tyče, odvezl si vedoucí tým anglické Premier League velmi slibnou pozici za výhru 2:0.

LIGA MISTRŮ, 1. zápasy čtvrtfinále
AS Řím - Manchester United 0:2 (0:1)
Branky: 39. Cristiano Ronaldo, 66. Rooney. Rozhodčí: De Bleeckere (Belg.). Diváci: 75 000.
AS Řím: Doni - Cassetti, Mexes, Panucci, Tonetto (69. Cicinho) - De Rossi, Aquilani (77. Esposito) - Taddei (59. Giuly), Pizarro, Mancini - Vučinič. Trenér: Spaletti.
Manchester United: Van der Sar - Brown, Ferdinand, Vidič (34. O´Shea), Evra - Carrick, Scholes, Anderson (55. Hargreaves) - Cristiano Ronaldo, Pak Či-song - Rooney (84. Tevez). Trenér: Ferguson.
Schalke 04 - FC Barcelona 0:1 (0:1)
Branka: 12. Krkič. Rozhodčí: Vassaras (Řec.). Diváci: 61 524.
Schalke: Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajič, Westermann - Asamoah (73. Larsen), Ernst, Kobiašvili, Pander - Kuranyi (60. Vicente Sánchez), Halil Altintop (89. Lövenkrands). Trenér: Slomka.
Barcelona: Valdés - Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal - Xavi, Yaya Touré (73. Márquez), Iniesta - Krkič (86. Sylvinho), Eto'o (82. Giovani), Henry. Trenér: Rijkaard.

Reklama

Související témata: