Hlavní obsah

Manchester United se již vidí v semifinále Ligy mistrů

ŘÍM

Manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson byl po vítězném utkání na půdě AS Řím v poměru 2:0 velice spokojen. O důležitou výhru se postarali Cristiano Ronaldo a Wayne Rooney. Zajistili tak Rudým ďáblům dobrou výchozí pozici pro odvetu, která se hraje za týden na Old Trafford. "Doufáme, že na Old Trafford příští středu oslavíme postup," přeje si Ferguson.

Článek

„Nemůžeme náš postup brát jako hotovou věc, ale cítíme se již jako semifinalisté,“ řekl Ferguson na stránkách BBC. Skotský kouč varuje své svěřence před návratem kapitána římského AS Francesa Tottiho. „Víme, co Totti dokáže. Je to ikona římského fotbalu,“ varuje.

Cristiano Ronaldo vstřelil svůj osmý gól v letošní Lize mistrů a celkově je to pro něho šestatřicátá branka v sezóně. „Jeho gól změnil průběh hry v náš prospěch. Byla to fantastická hlavička,“ rozplýval se Ferguson. „Jeho touha a odvaha jít mezi obránce překvapila římské hráče. Jeho hlavička mně připomněla sebe sama,“ řekl.

United si vybrali slabší chvilku na začátku druhé půle

„V první patnáctiminutovce druhého poločasu jsme měli štěstí. Občas takové výpadky máte a nás to také potkalo,“ poznamenal v návaznosti na nepříliš vydařený vstup United do druhé části.

Anglický celek přišel v utkání o obránce Nemanju Vidiče, který měl potíže s kolenem. „Doufám, že to nebude nic vážného, protože on je důležitou částí našeho celku,“ poznamenal Ferguson.

Jeho protějšek na trenérské lavičce Luciano Spalletti doufá, že se jeho celek o postup ještě popere. „United při svých šancích měli štěstí. Mají hráče velmi vysoké kvality. My na vzniklou situaci musíme reagovat,“ řekl Spalletti po utkání.

Slomka litoval neproměněných šancí 

Ve druhém zápase přijela na půdu německého Schalke 04 španělská Barcelona a odvezla si výhru 1:0. Domácí kouč Mirko Slomka litoval neproměněných příležitostí svého celku. „Jestli jste viděli druhý poločas tak nemůžete říci, že pro nás nemá cenu do Barcelony jezdit, měli jsme spoustu šancí,“ posteskl si po utkání Slomka a pokračoval: „Víme, že to bude složité, ale dáme do toho všechno.“

Nizozemský kouč na lavičce katalánského celku Frank Rijkaard byl pochopitelně spokojen. „Jsem potěšen výkonem Krkiče, protože na hřišti udělal vše tak, jak měl. Každé jeho rozhodnutí bylo správné. Koukáte na jeho věk a pak vidíte, že hraje jako velký hráč. Zaslouží si zvláštní gratulaci. Neměl by ztratit svou pokoru a stále by měl tvrdě pracovat. Sledovat ho byl pro mě požitek,“ řekl na adresu teprve sedmnáctiletého útočníka a jediného střelce utkání Rijkaard.

Reklama