Hlavní obsah

Wenger: Zákrok Kuijta na Hleba byl očividně penaltový

LONDÝN/PRAHA

První zápas dvou anglických celků ve čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Arsenalem a Liverpoolem vítěze nemělo. Blíže k výhře ale měli domácí Kanonýři. V 71. minutě Bendtner nepochopitelně zastavil míč směřující do sítě Liverpoolu, o čtyři minuty dříve rozhodčí upřel Arsenalu pokutový kop po zákroku Kuijta na Hleba. „Byl to očividně zákrok na penaltu,“ rozčiloval se po zápase kouč Arsenalu Wenger.

Článek

Obě branky zápasu padly v rozmezí tří minut. Ve třiadvacáté si na centr z rohového kopu naběhl Adebayor, o tři minuty později vyrovnal Kuyt po pohledné akci Gerrarda. „Cítím, že jsme nebyli odměněni za to, co jsme předvedli. Výsledek 1:1 je pro nás velkým zklamáním. Měli jsme dostatek šancí k tomu, abychom zvítězili,“ litoval po utkání na stránkách uefa.com Arséne Wenger, jehož tým měl po celou dobu zápasu převahu.

„Liverpool tvořil velice málo a ve druhé půli se hrálo téměř výhradně na jejich polovině. Své hráče ale vinit nemohu, chybělo nám v mnoha situacích štěstí,“ věděl Wenger. Blízko k vedoucí brance měl jeho tým v 71. minutě, kdy po dorážce Fabregase mířil míč do sítě Liverpoolu. Na brankové čáře ale míč zastavil Bendtner, jemuž rozhodčí vzápětí odpískali ofsajd. „Nechápu, jak je možné, že se míč nedostal do sítě,“ kroutil hlavou nad zkratem dánského útočníka trenér Arsenalu.

Nejvíce emocí ale vyvolal zákrok Kuijta na Hleba v pokutovém území Liverpoolu, po němž se měla kopat penalta. „Byl to očividně zákrok na penaltu. Vše se odehrálo přímo před očima rozhodčího, který byl pět metrů od Kuijta a neudělal nic,“ zlobil se na stránkách bulvárního deníku The Sun Wenger.

Kuijt: Penalta to nemohla být v žádném případě

Útočník Liverpoolu se po utkání zastával sudího Nizozemce Pietera Vinka. „Rozhodčí se musí rozhodnout ve vteřině. Ale já ho za dres netahal, penalta to nemohla být v žádném případě,“ dodal Kuijt. Opačného názoru byl ale po utkání manažer Liverpoolu Rafael Benítez. „Díval jsem se na záznam a ten zákrok čistý nebyl,“ řekl.

Benítez byl sice s remízou spokojen, tuší však, že v odvetném utkání se může stát cokoliv. „Nemyslím si, že bychom byli do odvety favority. Arsenal dokáže střílet branky na jakémkoliv stadiónu, ale na druhou stranu jsme v nadějné pozici,“ prohlásil pro stránky UEFA španělský kouč.

Do zápasu na Emirates Stadium nastoupil Liverpool s na anglický tým netradiční defenzivní taktikou. „Soupeř měl územní převahu, což nám dávalo možnost k rychlým protiútokům. Arsenal je výborný tým, chtěli jsme se zaměřit na svou obranu,“ odtajnil po utkání Benítez.

„Gól na hřišti soupeře je vždy důležitý, protože pokud se nám podaří v odvetě skórovat, soupeř bude mít obtížnou pozici,“ je si vědom Benítez. Před odvetou Ligy mistrů se týmy ještě jednou střetnou na stadiónu Arsenalu v rámci 33. kola Premier League. „To bude zcela odlišný zápas,“ tuší Benítez.

Reklama

Související témata: