Hlavní obsah

V semifinále Ligy mistrů změří síly Chelsea s Liverpoolem

LONDÝN/LIVERPOOL

První dva semifinalisty zná fotbalová Liga mistrů. V úterních odvetách čtvrtfinále si postup vybojovaly dva anglické celky, které čeká vzájemný duel v boji o finále v Moskvě. Chelsea po prohře 1:2 z minulého týdne porazila Fenerbahce Istanbul 2:0, Liverpool v anglickém derby zdolal 4:2 Arsenal a po remíze 1:1 z úvodního zápasu je také v semifinále. Duel na Anfield Road rozhodla Gerrardem proměněná penalta v 86. minutě, v nastavení na 4:2 zvyšoval střídající Babel.

Článek

Do utkání, které z tribuny sledoval s čersvými stehy na tváři Petr Čech, začal pro domácí šťastně. Už ve čtvrté minutě se k trestnému kopu u pravé postranní čáry postavil Frank Lampard, který poslal střílený centr do vápna soupeře. Míč jemně tečoval Michael Ballack a dvoustým gólem Chelsea v evropských pohárech otevřel skóre zápasu. Navýšit vedení domácích mohl za další čtyři minuty Joe Cole. Jeho střela po přihrávce Kaloua skončila na tyči.

Ve 26. minutě se při odkopu zranil Carlo Cudicini a musel jej vystřídat třetí gólman Chelsea, Henrique Hilário. Ten však příliš práce neměl, zapotil se jen ve 31. minutě, v níž hlavička Lugana skončila těsně vedle tyče jeho branky. Ve druhé půli zachránil brankář Hilário svůj tým od pohromy v 82. minutě. A to hned dvakrát. Nejdříve s obtížemi vyrazil několikrát tečovaný míč na rohový kop a poté zneškodnil povedenou střelu Vedersona.

O konečném výsledku se rozhodlo o šest minut později. Essien, jeden z nejlepších hráčů na hřišti, se probojoval do šestnáctky soupeře a zpětnou přihrávkou našel Lamparda. Kapitán Chelsea už neměl problém vsítit jubilejní stý gól Blues v nejprestižnější ligové soutěži. Chelsea výhrou 2:0 prodloužila sérii na jedenáct vítězných zápasů v Lize mistrů na domácí půdě a postoupila počtvrté v historii do semifinále Ligy mistrů.

On-line reportáže ze zápasů Ligy mistrů na Sport.cz:
Liverpool - Arsenal
Chelsea - Fenerbahce

V utkání na Anfield Road šli do vedení hráči Arsenalu, za nějž nenastoupil pro vleklé zranění Tomáš Rosický, zásluhou Diabyho již ve 13. minutě. Levý záložník si poslal míč po pravé straně pokutového území, vypálil k bližší tyči a jelikož bránící Alonso pohyb svého soupeře nezastihl, Reina se za míčem do vlastní branky už jen ohlédl.

Ve 30. minutě ovšem přišlo vyrovnání. Skvělým výběrem místa se po rohovém kopu Gerrarda v pokutovém území prezentoval stoper Sami Hyypiä. Ten se zbavil svého obránce a krásně umístěnou hlavičkou k levé tyči Almuniovy branky vyrovnal na 1:1. Tímto výsledkem skončilo i úvodní utkání v Londýně.

Po přestávce Crouch přistrčil míč Fernandu Torresovi, ten se obtočil kolem nedůrazného Senderose a vstřelil vedoucí gól. Londýnský celek vyrovnal díky střídajícímu Walcottovi. Hostující mladíček po sólu přes půl hřiště předložil míč Emmanuelu Adebayorovi, který bez potíží uklidil míč do odkryté branky. Šok pro hosty přišel vzápětí. V pokutovém území byl Tourem faulován Babel a penaltu proměnil Steven Gerrard. V nastavení uzavřel skóre po rychlém brejku Babel.

Liverpool - FC Arsenal 4:2 (1:1)
Branky: 69. Torres, 30. Hyypiä, 86. Gerrard z pen., 90.+2 Babel - 13. Diaby, 84. Adebayor. Rozhodčí: Fröjdfeld (Švéd.). Diváci: 45 362. První zápas: 1:1, postupuje Liverpool.
Liverpool: Reina - Garragher, Hyypiä, Škrtež, Fábio Aurélio - Kujit, Mascherano, Xabi Alonso, Gerrard - Torres (87. Riise), Crouch (78. Babel).
Arsenal: Almunia - Touré, Gallas, Senders, Clichy - Eboué (72. Walcott), Fabregas, Flamini (42. Gilbeto), Diaby (72. Van Persie) - Hleb - Adebayor.
FC Chelsea - Fenerbahce Istanbul 2:0 (1:0)
Branka: 4. Ballack, 87. Lampard. Rozhodčí: Fandel (Něm.). Diváci: 42 000. První zápas: 1:2, postupuje Chelsea.
Chelsea: Cudicini (26. Hilário) - Essien, Carvalho, Terry, A. Cole - Ballack, Makelele, Lampard - J. Cole (85. Malouda) - Drogba, Kalou (58. Belletti). Trenér: Grant.
Fenerbahce: Volkan - Gökhan Gönül, Lugano, Edú, Gökcek (89. Bilgin) - Maldonado (60. Kežman), Kazim Kazim, Aurélio - Deivid, Semih Sentürk (75. Ugur Boral), Alex. Trenér: Zico.

Reklama

Související témata: