Hlavní obsah

Kouč Chelsea Grant: Potřebovali jsme vyhrát a vyhráli jsme

LONDÝN/PRAHA

Postup je důležitější než předvedená hra. To prohlásil po úterní odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů trenér Chelsea Avram Grant. Londýnský celek po prohře 1:2 v Istanbulu doma porazil Fenerbahce 2:0 a s přehledem postoupil do semifinále. „Mám dobrý pocit. Chtěli jsme se dostat do semifinále Ligy mistrů a jsme tam,“ pochvaloval si Izraelec po závěrečném hvizdu.

Článek

Chelsea měla skvělý start do odvety. Už ve čtvrté minutě si na centr Lamparda naskočil Michael Ballack a hlavou poslal domácí do vedení. V tu chvíli díky vstřelenému gólu na hřišti soupeře postupovala. „Říkal jsem, že jsme schopní dokázat velké věci. A teď jsme blízko. Samozřejmě jsem optimistou a svému celku věřím,“ citují Granta stránky BBC. V závěru zvyšoval Lampard.

Další překážkou Chelsea bude soupeř z Premier League - Liverpool. S tradičním soupeřem se londýnský klub utkal v semifinále prestižní soutěže třikrát v posledních čtyřech letech. „To byla první zpráva, kterou mi řekli. Že nás v semifinále čeká Liverpool,“ přiznal Grant, který v úvodním semifinále bude postrádat Essiena. „To není dobré, ale nic s tím neuděláme,“ uvedl kouč na adresu ghanského záložníka, který dostal v závěru zbytečnou žlutou kartu a čeká jej disciplinární jednozápasový trest.

Londýnskému klubu přibyly další problémy. Po tréninkovém zranění jedničky Petra Čecha, který má po souboji s Ben Haimem tržnou ránu v obličeji, odkulhala z úterního utkání i dvojka Carlo Cudicini. Ten si natáhl stehenní sval a bude nějakou dobu také mimo. „Letos jsem spíš doktor, než trenér. Pořád musím odpovídat na dotazy ohledně zranění mých hráčů,“ řekl na klubových stránkách Grant.

První semifinále, které odstartuje Chelsea proti Liverpoolu doma, je na programu 22.-23. dubna, odvety se hrají o týden později. Druhá dvojice vzejde ze středečních odvet. Manchester United hostí AS Řím (první zápas vyhrál Manchester 2:0), FC Barcelona přivítá Schalke (první zápas vyhráli Španělé 1:0).

Reklama

Související témata: