Hlavní obsah

Wenger: O vyřazení Arsenalu rozhodla chybně nařízená penalta

PRAHA/LONDÝN

S pocitem křivdy opouštěl v úterý stadión Liverpoolu kouč Arsenalu Arséne Wenger. Jeho svěřenci prohráli v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů na Anfield Road 2:4 a s prestižní klubovou soutěží se rozloučili. Wenger se však nemohl zbavit pocitu, že pokutový kop, z nějž Steven Gerrard vstřelil čtyři minuty před koncem vítězný gól, byl nařízen neoprávněně. „Zákrok na Babela penaltový nebyl,“ je přesvědčen kouč Kanonýrů.

Článek

Arsenal vstoupil do utkání lépe, po trefě Diabyho ale otočili vývoj utkání Hyypiä a Torres. Adebayor pak sice v závěru utkání vyrovnal po famózním sólu Walcotta, Gerrardova úspěšná penalta a Babelova pojistka však poslaly do semifinále Liverpool. „Porážka je velmi krutá. Cítíme, že jsme měli víc šancí než Liverpool. Měli jsme utkání pod kontrolou, porazila nás ale naše vlastní naivita a ztráta koncentrace v defenzivní fázi,“ hodnotil čtvrtfinálový duel Wenger.

Právě obranná činnost byla pro trenéra Kanonýrů zklamáním. „Ukázali jsme velkou mentální sílu, dokázali jsme vyrovnat na 2:2 a mohli jsme jít i do vedení. Prohra je velkou lekcí za nedostatek zkušeností, z nichž pramenily chyby v obraně - první gól jsme dostali po rohovém kopu a při druhé brance jsme dali Torresovi příliš mnoho prostoru,“ prohlásil francouzský kouč.

Zápas rozhodl okamžik z 86. minuty, kdy se pronikající Babel svezl v šestnáctce Arsenalu na trávník po kontaktu s Tourém. I když bránící hráč - alespoň podle televizních záběrů - nefauloval, byla nařízena penalta. „Sudí podržel nad Liverpoolem ochrannou ruku, zákrok na Babela penaltový nebyl. V prvním duelu se přitom odehrála přesně opačná situace a penalta nám byla odepřena. Chvílemi mám pocit, že všechno jde proti nám. Nálada v kabině není příliš dobrá a nebude jednoduché hráče psychicky zvednout. Sezónu se ale pokusíme dohrát v plné síle. Výsledek dnešního zápasu ale neodpovídá obrazu hry,“ uzavřel Wenger.

On-line reportáže ze zápasů Ligy mistrů na Sport.cz
Liverpool - Arsenal
Chelsea - Fenerbahce

Kouč Liverpoolu Rafael Benítez proti tomu zářil štěstím, i když i on přiznal, že mu v průběhu zápasu několikrát zatrnulo. „Do zápasu jsme vstoupili tím nejhorším způsobem. Hráčům ale pomohly nabité ochozy Anfield Road, diváci jsou naším dvanáctým hráčem. Po vyrovnávacím gólu Arsenalu mi nebylo příliš dobře, mrzelo mě, jak jsme nechali Walcotta projít přes celé hřiště. Reakce hráčů ale byla skvělá. Gerrard prokázal chladnou hlavu při pokutovém kopu, Babel zase ukázal své schopnosti v koncovce,“ řekl španělský trenér, jehož svěřenci se s Arsenalem utkali během týdne potřetí a vítězství se dočkali po dvou remízách 1:1.

V semifinále čeká Benítezovu družinu další londýnský celek - Chelsea. A kouč Liverpoolu očekává s dalším známým z Premier League podobně vyrovnaný duel jako s Arsenalem. „Duel s Chelsea bude těžký a vyrovnaný, zatím na něj ale nemyslím. Momentálně si chci užít triumf nad Arsenalem,“ dodal Benítez.

Reklama

Související témata: