Hlavní obsah

Barcelona chce v LM zastavit rozjetý Manchester United

PRAHA

Středeční večer nabídne druhé semifinále Ligy mistrů mezi Barcelonou a Manchesterem United, tedy týmy, které v letošním ročníku Ligy mistrů ještě nenašly přemožitele. Španělskému celku se vzdaluje vidina mistrovského titulu a postup přes United do finále prestižní klubové soutěže by v katalánské metropoli určitě uvítali. Přejít přes tým manažera Sira Alexe Fergusona však nebude snadné.

Článek

Do katalánské metropole přijede aktuální lídr anglické Premier League i s uzdraveným brankářem Van der Sarem, který měl problémy s třísly a také s Rooneym. Zdravotní potíže do zápasu nepustí Andersona, Sahu a Hargreavese. Na druhé straně kouč Barcelony Frank Rijkaard už může počítat s argentinskou hvězdou Messim, která byla přes šest týdnů mimo hru. Disciplinární trest si bude odpykávat kapitán Puyol.

S odhodláním zvítězit cestuje do Španělska obránce Rudých ďáblů Rio Ferdinand. „Porazili jsme AS Řím a Lyon, nejlepší týmy v Itálii a ve Francii. Nyní nás čeká Barcelona. Víme, že budeme hrát proti špičkovému celku s velkou tradicí a prestiží," vyhlíží nadcházející duel. "Doufám, že budeme hrát jako tým a kompaktně bránit, protože když otevřeme hru, dáme soupeři šanci. Budeme se chtít podobně jako v Římě spoléhat na protiútoky,“ poodhalil něco z taktiky anglického celku Ferdinand na stránkách United.

Portugalský záložník Barcelony Deco věří, že proti Manchesteru má se svými spoluhráči velkou šanci na úspěch. „Musíme hrát tak, jak umíme,“ řekl Deco pro stránky Barcelony. „Ať se stane cokoliv během těchto dvou zápasů, naše mužstvo píše historii. Chceme ale ještě víc,“ neskrývá přání třicetiletý hráč, který měl v týdnu drobné zdravotní problémy. „Cítím se dobře, byl jsem týden mimo, ale už normálně trénuji. Když nastoupím, budu samozřejmě rád, ale základní sestava je vždy věcí trenéra,“ poznamenal.

Oba celky čeká osmé vzájemné měření sil v evropských pohárech, jejich dosavadní bilance je vyrovnaná. Dvakrát se radovali hráči Barcelony a dvakrát Manchesteru, tři zápasy skončily nerozhodným výsledkem. Naposledy se tyto týmy utkaly před devíti lety, tehdy oba zápasy skončily remízou 3:3.

Reklama

Související témata: