Hlavní obsah

Ronaldo o neproměněné penaltě: Většinou se nemýlím

BARCELONA/PRAHA

I druhý semifinálový duel Ligy mistrů, tentokrát mezi Barcelonou a Manchesterem United, skončil remízou. Diváci se na Nou Campu nedočkali ani jedné branky. Nejblíže k ní měl už ve třetí minutě hostující Ronaldo, který zahodil pokutový kop. Do odvety je ale favoritem anglický celek. „Máme velkou šanci postoupit dále,“ myslí portugalský záložník.

Článek

Od prvních chvil byl právě Cristiano Ronaldo ústřední postavou utkání. Ve druhé minutě jeho střela ze standardní situace letěla nad branku a o pár okamžiků později se k němu snášel míč po centru z rohového kopu. Jeho hlavička ale trefila ruku barcelonského stopera Milita. K penaltě se postavil sám Ronaldo. A minul. „Nemyslím, že bych změnil svou techniku. V této sezóně jsem do stejného místa skóroval již mnohokrát, většinou jsem se nemýlil,“ řekl pro The Sun se sedmi brankami nejlepší střelec probíhající sezóny Ligy mistrů.

Své pochybení hodlá třiadvacetiletý středopolař napravit ve druhém utkání, které se odehraje na Old Trafford. „V odvetném zápase v Manchesteru budu skórovat,“ řekl odhodlaně hráč, podle něhož je bezbranková remíza nadějným základem k postupu do finále nejprestižnější ligy Evropy. „Bránili jsme dobře a to, že jsme nedostali branku, je pro nás dobrým výsledkem. Máme velkou šanci postoupit dále,“ myslí pravý záložník.

Xavi: Jsme nadšeni ze hry, z výsledku nikoliv

Po neproměněné penaltě se ale iniciativy v zápase chopili domácí. Překonat Van der Sara v brance Rudých ďáblů se jim ale nepodařilo. „Zápasu jsme dominovali celých devadesát minut,“ řekl pro goal.com Xavi. „A to i přesto, že jsme ho začali penaltou. Pokud by ji proměnili, obraz utkání by se tím změnil,“ tuší osmadvacetiletý záložník.

Nastalo neúspěšné dobývání branky Manchesteru. „Udělali jsme vše pro to, abychom uhráli lepší výsledek. Zkoušeli jsme všechny možné cesty k tomu, abychom obšťastnili své fanoušky. Jsme nadšeni z předvedené hry, z výsledku bohužel nikoliv,“ prohlásil zklamaně.

Defenzivně založená hra soupeře ho ale nepřekvapila. „Bylo to logické. Hráli venku a my jsme je tlačili. Předpokládám, že na jejich stadiónu to bude jiné a my budeme mít více prostoru než doma,“ doufá Xavi. Odvetný zápas, v němž musí padnout minimálně jedna branka, se odehraje v Manchesteru v úterý 29. dubna.

Reklama

Související témata: