Hlavní obsah

Liga mistrů pozná prvního finalistu, Manchester United hostí Barcelonu

PRAHA

Úterní večer rozhodne o prvním finalistovi Ligy mistrů pro sezónu 2007/08. V prvním utkání Barcelona nedokázala vstřelit lídrovi Premier League gól a zápas skončil bezbrankovou remízou. Nyní se oba soupeři střetnou na Old Trafford a utkají se o moskevské finále.

Článek

Bezbranková remíza z prvního semifinále dává oběma mužstvům naději na postup do finále. V případě, že se španělskému celku podaří skórovat, bude mít výhodu vstřelené branky na půdě soupeře. Barcelona ovšem musí na Old Trafford předejít tomu, co se žádnému soupeři v posledních jedenácti utkáních Ligy mistrů nepovedlo, odvrátit porážku.

V dresu Manchesteru zažívá nešťastné dny řízný stoper Nemanja Vidič, který vynechal první utkání semifinále vinou střevní virózy. Ve víkendovém duelu Premier League na půdě Chelsea byl do hlavy zasažen kolenem Drogby a musel být odnesen na nosítkách. „Má několik stehů pod rtem a přišel o jeden zub,“ popsal na stránkách UEFA stav svého svěřence Alex Ferguson.

Po karetním trestu se do katalánského dresu bude moci obléknout kapitán Carles Puyol, který musel vynechat první zápas na Nou Campu. Frank Rijkaard ale nebude moci do odvety pro tři nasbírané žluté karty počítat s Rafaelem Márquezem. V karetním ohrožení jsou Milito, Yaya Touré a Messi.

Katalánský tým by byl rád, kdyby jeho francouzský forvard Thierry Henry navázal na své dřívější působení v Arsenalu a bilanci, kterou proti Rudým ďáblům nasbíral. Od roku 1999 do roku 2007 odehrál proti Manchesteru United osmnáct utkání, v nichž vstřelil osm branek. Vedle Henryho to jsou ještě Sylvinho a Gudjohnsen, kteří mají ze svého působení na ostrovech zkušenosti proti United. První v dresu Arsenalu, druhý odehrál šest sezón za Chelsea.

Druhý semifinálový duel obstará ve středu večer domácí Chelsea proti Liverpoolu, když první zápas skončil nerozhodně 1:1. Finále nejprestižnější klubové soutěže světa je na programu 21. května na moskevském stadiónu v Lužnikách.

Reklama

Související témata: