Hlavní obsah

Gólman Chelsea Čech: Nebudeme hrát na nula nula

Fotbalisty londýnské Chelsea čeká již čtvrté semifinále Ligy mistrů za posledních pět let. U středeční odvety proti Liverpoolu by na Stamford Bridge neměl chybět český reprezentační gólman Petr Čech. Připraven bude i Frank Lampard, kterému ve čtvrtek zemřela matka. První zápas na hřišti Liverpoolu skončil remízou 1:1.

Článek

Blues tak k postupu přes liverpoolský tým stačí bezbranková remíza, nebo jakákoli výhra. „Chceme hrát aktivně s cílem dát soupeři gól, rozhodně nebudeme bránit stav nula nula,“ uvedl Čech na svých webových stránkách. Svěřenci manažera Avrama Granta si jsou vědomi síly Reds. „Liverpool je velmi kvalitní soupeř. Na druhou stranu my jsme teď ve velmi dobrém rozpoložení. Sobotní ligová výhra nad Manchesterem pro nás byla hodně velkým povzbuzením,“ připomněl gólman výhru Chelsea 2:1.

Londýňané si před semifinálovou odvetou užívali čtyři dny volna, což si pochvaloval i Čech. „Každý den navíc je příjemný. V takto důležitých zápasech, kdy jde o všechno, sice člověk na únavu zapomíná, ale ta únava nesmí být zase moc velká,“ připomněla reprezentační jednička.

První semifinálový duel skončil remízou 1:1. Liverpool poslal do vedení ve 43. minutě Nizozemec Dirk Kuyt, který po zaváhání obrany prostřelil Petra Čecha ranou mezi nohy. O vyrovnání se postaral liverpoolský Riise, který v nastaveném čase usměrnil centr Kaloua do vlastní sítě.

Chelsea doma neprohrála už 66 zápasů ve všech soutěžích. Posledním týmem, který si ze Stamford Bridge odvezl všechny tři body, byla španělská Barcelona. Ta v Londýně zvítězila 22. února 2006 v zápase Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: